Erdoğan: Yaşasın Türkiye-Cezayir kardeşliği

erdoağn

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Cezayir'de yaptığı Keçiova Camisi'ni ziyarette bulundu. "Afrika'da ilk ziyaretimi Cezayir'e yaptım" vurgusunda bulunan Erdoğan, şunları söyledi;

"CUMHURBAŞKANI OLARAK İLK ZİYARETİMİ CEZAYİR'E YAPTIM"

"Başbakanımızla yapmış olduğumuz tüm görüşmelerde Türkiye-Cezayir arasındaki ilişkileri en güzel şekilde değerlendirme fırsatımız oldu. 2013’te Başbakan olarak geldim. Şimdiyse Cumhurbaşkanı olarak Afrika’da ilk ziyaretimi Cezayir’e yaptım. Cezayir’in çok ciddi bir değişim içerisinde olduğunu görüyorum. Dün akşam sayın Buteflika’yla da yaptığımız uzun görüşmede Buteflika gerçekten şu anda da Cezayir’in gerek Cezayir olarak gerek bölgedeki etkinlikler olarak hedeflerini çok açık ve net bizlere siyasette bir duayen olarak ifade etti. Türkiye ve Cezayir olarak Afrika kıtasında çok büyük işler başarabileceğimize ben inanıyorum"

Erdoğan: Yaşasın Türkiye-Cezayir kardeşliği

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

İki ülke arasındaki ticaret hacmini daha da büyütmek istediklerini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi;

"Aramızdaki ticaret hacmi şu anda 4,5 milyar dolar. Bunu çok kısa zamanda 10 milyar dolara çıkarabiliriz. Ve askeri, siyasi, ekonomik, ticari, kültürel alanlarda işbirliğimizi geliştireceğiz. Bizim 500 yıla dayanan bir birlikteliğimiz var. 2016 500. yılı kutlayacağımız bir yıl olacak. Gördüğünüz gibi şu anda önünde bulunduğumuz Keçiova Camisi bizim bu kültürel birlikteliğimizi en önemli eseridir, ispatıdır.

Erdoğan: Yaşasın Türkiye-Cezayir kardeşliği


"YAŞASIN CEZAYİR-TÜRKİYE KARDEŞLİĞİ"

Temenni ederim ki şu anda içinde bulunduğumuz bu kasaba noktasında bunu bir Türk firmasının alması da aslına uygun olarak buranın yeniden restorasyonu Cezayir’e çok çok farklı bir güç kazandıracaktır. Ben bu eserlerde, bu kasabada özellikle Cezayir’in estetik dünyasını görüyorum. Dünden bugüne nasıl geldiyse, yarınlara da bunu aslına uygun olarak taşımakta büyük fayda var. Ben yaşasın Cezayir, yaşasın Türkiye kardeşliği diyorum."