Erdoğan Zana görüşmesi sona erdi

Erdoğan Zana görüşmesi sona erdi

Başbakanlık Resmi Konut'ta gerçekleşen Erdoğan Zana görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. Zana, Başbakanlık Resmi Konutu'nun arka kapısından ayrılarak gazetecilere görüntü vermedi.

ATALAY DA GÖRÜŞMEYE KATILDI

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da görüşmeden hemen önce Başbakanlık konutuna geldiği, görüşmede hazır bulunduğu bildirildi. Basının büyük ilgi gösterdiği görüşme nedeniyle Başbakanlık konusu önünde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti

Geçtiğimiz haftalarda Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda 'Kürt sorununu Erdoğan çözer' sözleriyle bütün dikkatleri üzerine çekmişti. Zana'nın bu sözleri sonrası Erdoğan, 'Görüşebilirim' demiş, ardından bugünkü görüşme için Başbakan Erdoğan Zana'ya randevu vermişti.

Zana'nın Başbakanlık Resmi Konutu'na geldiği an objektifler tarafından böyle görüntülendi. Zana'nın gülümseyen yüzü dikkatlerden kaçmadı.

Erdoğan Zana görüşmesi sona erdi

Erdoğan Zana görüşmesi sona erdi

Erdoğan Zana görüşmesi sona erdi

Erdoağan'dan Zana görüşmesi açıklaması

Leyla Zana basın toplantısı düzenleyecek

ZANA'DAN BUGÜNKÜ GÖRÜŞME ÖNCESİ MESAJ

Başbakan Erdoğan'la bugün bir araya gelen olan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'dan görüşme öncesi yeni mesajlar geldi. Zana, 5 yıl önce kalp krizinden ölen eski DEP Milletvekili Orhan Doğan'ın mezarı başındaki dünkü anma töreninde "Bu topraklara mutlaka barış gelecek. Barışa olan inancımızı korumalıyız" dedi.

Bir halka saygılı olmak iki tarafın da kazancı olacaktır" diyen Zana şunları söyledi: "Her zaman barışa olan inancımız olmalı ve bu konuda da bilgili olmamız gerekiyor. Hiç bir savaş sonuna kadar devam etmez. Bu topraklara barış mutlaka gelecek. Bir halka saygılı olmak her iki tarafında kazancı olacaktır. Ne derlerse desinler, ne olursa olsun, bizim ruhumuz birlik ve beraberlikten yanadır. Bütün hizmetlerimiz halkımız içindir. Dost ve düşman herkes bilsinki, bu birliktelik bu topraklara mutlaka barışı getirecektir, barış bu topraklarda mutlaka yeşerecektir. Belki bizim ömrümüz yetmez. Ne krallık tahtı, ne iktidarlar devamlı değillerdir..."