Erdoğan'a Slovakya'da miting havasında karşılama - İzle

erdoğan slovakya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Slovakya'da gurbetçilere yaptığı konuşmadan önemli ayrıntılar...

"YAPMAMIZ GEREKEN, DAHA ÇOK ÇALIŞMAK"

"Sevgili kardeşlerim, gecenin bu saatinde bu soğuğa rağmen sizler burayı ısıttınız. Şu anda gönüllerinizin sıcaklığını hissediyorum. 3 günlük bir seyahatteyiz ve önce Bratislava'daki seyahati bugün hamdolsun bitirdik. Görüşmelerimizi yaptık. Yarın da inşallah Slovakya'da gerek Cumhurbaşkanı, Başbakan, Ulusal Meclis Başkanı hep birlikte onlarla görüşmelerimizi yapacağız.

Erdoğan'a Slovakya'da miting havasında karşılama

Erdoğan'a Slovakya'da miting havasında karşılama - İzle

Sizlerle de inşallah toplantımızı yapacağız. Avrupa'da iki kez sizlerle bir araya geleceğiz. Umuyorum ki ona da hazırsınız. İnşallah o toplantılarımız çok daha farklı olacak. Bu sürecin içerisindeyiz ve bunun ne olduğunu anlıyor, çok iyi biliyorsunuz. Umuyorum ki artık Türkiye bir dönüşümün, değişimin içerisinde. Artık bize şu anda giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek, şunu bilmenizi istiyorum ki, yeni bir idari yapılanma sistemidir.

Erdoğan'a Slovakya'da miting havasında karşılama - İzle

Bildiğiniz gibi Başbakanımız bu konuyla ilgili yapılan hazırlıkları açıkladı. Hükümetimiz bu konuya yönelik adımları atmış bulunuyor. Ama burada bir şey var. Fikirdaşlık... Birincisi 400 ki onunla parlamentoda bu işi çözmek. İkincisi halka gitmek. Bunu hazırlamak için de durmak yok yola devam. Bunu halletmemiz lazım. Çok koşacak, çok çalışacağız. İşte geçen hafta Karabük'teydik. Artık 7 Haziran'ı halkımız zor çekiyor. Şu anda Avrupa da bunu zor çekiyor. Çünkü bu dönüşüm, değişim farklı. 2023'ün bunlar ayak sesleridir diyoruz. Milli gelirimizi 1'e 3 katladık ama bu bize yeterli değil. Artık milyon dolarla ifade edilen bir milli gelire sahip olmamız lazım. 2-3-4 trilyon dolar bunları yakalayacağız. Yapmamız gereken daha çok çalışmak.

Erdoğan'a Slovakya'da miting havasında karşılama - İzle

"ÜLKEMİZİ BÖLMENİN GAYRETİ İÇİNDELER"

Türkiye'nin Kürt sorunu artık yoktur. Biz ret, inkar, asimilasyon politikalarını ayağımızın altına aldık. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Türk kardeşimin de Kürt kardeşimin de Arnavut'un da Boşnak'ın da sorunu vardır. Ülkemizi bölmenin gayreti içindeler. Biz bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, iri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet... Hani Rabia diyoruz ya bu işte.

Erdoğan'a Slovakya'da miting havasında karşılama - İzle

"OY HAKKINIZI KULLANIN"

Artık 67 gün kaldı. Geçen seçimde Avrupa'da oy kullananların oranı yüzde 25 civarındaydı. Bunu artık istemiyoruz, bunu arttırmamız lazım. Öyleyse bütün kardeşlerim ne yapacaksanız yapacaksınız sandık bizim namusumuzdur deyip oyunuzu kullanacaksınız. Gidip büyükelçiliklerimizde, başkonsolosluklarımızda oylarımızı kullanacağız. Biz iş ürettik, hala da üretmeye devam ediyoruz."

Erdoğan'a Slovakya'da miting havasında karşılama - İzle