Erdoğan'dan Amerika'ya: O zatı teslim edin
ensonhaber.com

TSK’daki cunta yapılanması tarafından düzenlenen askeri kalkışmanın başarısız olmasının ardından İstanbul’a dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin önünde

"O ZATI ARTIK BİZE TESLİM EDİN"

Erdoğan, "Bildiğiniz gibi bu milletin zekatından, fitresinden, sadakasına kadar her şeyini emdiler. Sonra bu milleti Amerika’sından Avrupa’sına kadar bu devleti, bu ülkeyi yalan yanlış haberlerle adeta şikayet ettiler. Şimdi Amerika’ya sesleniyorum: Sayın Başkan’a sesleniyorum. Sayın Başkan, sizin kendinize bunu söyledim. Pensilvanya’daki dört yüz dönüm arazinin içindeki bu zatı ya deport edin ya da bize verin demiştim. İhanet içerisinde olduğunu sizlere söyledim ama dinletemedim. Şimdi buyrun, bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum. Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin. Eğer biz, stratejik ortaksak model ortaksak, o zaman ortağınızın bu talebini lütfen yerine getirin diyorum. Siz bizden hangi teröristi istediyseniz teslim ettik. Şimdi artık terör listemizde yer alan bu zatı da biliyorsunuz, stratejik belgede yer almış vaziyettedir, bize teslim edin."

Erdoğan: Bu zatı artık Türkiye'ye teslim edin

"BİZ, KULA KULLUK ETMEYİZ"

"İstedikleri gibi sonuçlanmadı, bekledikleri gibi sonuçlanmadı çünkü biz şuna inanmıştık. Kaderin üstünde bir kader vardır demiştik. Biz buna inanmıştık. Ve nitekim öyle oldu. Şu anda, hiç endişeniz olmasın. Biz sadece Allah’ın huzurunda rükûda eğiliriz. Kula kulluk etmek bize yakışmaz."

"ORDUMUZUN İÇİNDEKİ UR TEMİZLENİYOR"

Ne yazık ki polislerimizden şehitlerimiz oldu, sivillerimizden şehitlerimiz oldu. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Hepsi benim yol arkadaşım. Kardeşlerim, şunu özellikle söylemem lazım, bu süreç içinde gerçekten bu olaylar Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bir azınlığın yaptığı eylemlerdir. Yoksa Silahlı Kuvvetler’in kendisinin değil. Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bunlar bir urdu ur. Şimdi bu ur temizleniyor. Silahlı Kuvvetlerimiz inşallah kendine yakışır bir noktaya gelecek fakat bu arada yargıya da çok teşekkür ederim. Yargı dört bir yanında ülkemizin, makamlarına, mevkilerine, rütbelerine bakmadan, kim olursa olsun, emniyet teşkilatıyla el ele vermek suretiyle tutuklama kararlarını verdiler ve bunları tutukladılar.

ERDOĞAN'DAN İDAM SLOGANLARINA YANIT

Her talebin değerlendirilmesi demokratik ülkelerde bir haktır. Bu da Meclis'te değerlendirilir

Şu anda biliyorsunuz, bu yapı İstiklal Savaşı’nın mücadelesini veren TBMM’yi de bombaladı. Bu bombaladıkları yer artık parlamento çalışmalarının duracağını sanıyorlardı. Parlamento toplandı, bir araya geldiler. Dört siyasi parti bir ortak bildiri yayımladı.

Erdoğan idam isteyenlere yanıt verdi: Değerlendiririz VİDEO

"MEYDANLARA ÇIKIŞINIZ HER ŞEYİ ALT ÜST ETTİ"

Sevgili kardeşlerim, parlamento toplantısını yaptı. Gerçekten güzel de bir bildiri yayımladılar. O ortak bildiri aynı zamanda bizim de bir bildirimizdir. Bu birliğe, bu dayanışmaya, her zaman ihtiyacımız var. Bunu yapınca bizim aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Zaten bu olanlar, Türkiye’nin yükselişini hazmedemeyenlerin, üst akılların operasyonudur.

Sizin o meydanlara çıkışınız var ya. Her şeyi alt üst etti.