Erdoğan'dan CHP ve MHP'ye tepki
ensonhaber.com

Erdoğan'dan CHP ve MHP'ye tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"SİYASETİN ŞİRAZESİNDE BİR SAPMA VAR"

Geçici hükümetin kuruluşuna ilişkin "Bu süreç içinde 'Maalesef siyasetin şirazesinde bir sapma var' diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, şunları ifade etti:

"Bu, ülkemiz için özellikle de milli duygular için olumlu bir gelişme değil. Hele hele terör salgınının bu denli egemen olduğu dönemde millilik duygusu taşıyanların, 'Acaba ben buraya nasıl bir destek verebilirim, ben de buraya nasıl yardımcı olabilirim?', bunun gayreti içerisinde olması lazım. Eğer X partiye karşı bir tavrın varsa, o zaman sen gel, elini, gövdeni taşın altına koy, bu şekilde yürüsün. Hem oraya katılmayacaksın, ondan sonra da burada kalkıp da aklıselimle böyle bir adımı atana engel olacaksın, her türlü hakareti yapacaksın."

Erdoğan'ın resepsiyon açıklamaları VİDEO

"HİÇBİR YERE KATILMAMAKTA DİRENENLER.."

Erdoğan, bir gazetecinin "Şirazesini kaybedenler kim?" sorusuna da "Hiçbir yere katılmamakta direnenler, şirazesini kaybetmiş olanlardır. Bunu daha farklı anlatmaya gerek yok. Orada olmazsın, burada olmazsın, şurada olmazsın, nerede olacaksın?" yanıtını verdi.