Erdoğan'dan CHP'ye: Atatürk adını hak etmiyorsunuz
ensonhaber.com

erdogan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma törenine katıldı.

Buradaki konuşmasında Erdoğan "yeni Türkiye'yi karalamanın peşinde olanlar onun (Atatürk'ün) adını ağızlarına almayı hak etmiyor" dedi.

"YENİ TÜRKİYE'Yİ İLK DEFA ATATÜRK ZİKRETTİ"

"Yeni Türkiye kavramının ilk kez Gazi Mustafa Kemal tarafından Nutuk’ta defalarca zikredildiğini burada söylemek isterim.

Bu kavram üzerinde bizi yıpratmak isteyenlerin aslından cumhuriyet ruhuna ne kadar uzak olduğunu bilmeniz gerekir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Atatürk eleştirisi VİDEO

CHP "ATATÜRK" ADINI AĞZINA ALMAYI HAK ETMİYOR

Açıkçası ben Samsun'a çıktığı andan itibaren mücadelesini sadece milletine güvenerek yürüttüğünü söyleyen Gazi'nin mesajlarını hala anlayamayanların olduğunu üzüntüyle karşılıyorum.

Bunların başında kurucusu olduğu partinin mirasyedileri var. Fatih gibi Gazi de milletine sonsuz güven ve inanç bahsediyordu.

Kendi küçük siyasi çıkarları uğruna yeni Türkiye'yi karalamanın peşinde olanlar onun adını ağızlarına almayı hak etmiyor.

BUNU BAŞARIRSANIZ GAZİ'Yİ ANLAMIŞ OLURSUNUZ

Gazi Mustafa Kemal'in "En büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni tam bağımsız bir ülke olarak daha ileri taşımanın gayretindeyiz. Bunu başarırsanız Gazi'yi anlamış olursunuz.

Bu amaçla milli iradenin hakim kılınmasına, insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesine yönelik çok büyük reformlar gerçekleştirdik. Şu an huzurunuzda, doğrudan milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak durmam dahi, milli iradenin boyunun nerelere ulaştığını gösteriyor."