Erdoğan'dan Diyarbakır talimatı: Haneleri tek tek gezin

Erdoğan'dan Diyarbakır talimatı: Haneleri tek tek gezin

Başbakan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne özel talimat vererek, Diyarbakır'da bulunan bütün hanelerin tek tek gezilmesini istedi. Erdoğan'ın, ''Diyarbakır'daki haneleri tek tek gezin'' talimatı üzerine her mahallede birer sosyal hizmet uzmanının görevlendirileceği öğrenildi. Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürü Hidayet Bozkurt şunları söyledi:

10 SOSYAL HİZMET MERKEZİ AÇILACAK

"Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Diyarbakır'da ziyaret etmediğimiz hane kalmayacak. Bu bizim için çok önemli bir hedef. Bu konu ile ilgili Diyarbakır'a 10 tane sosyal hizmetler merkezi planlıyoruz. Bunların 4 tanesi merkezde olacak 6 tanesi büyük ilçelerimizde olacak. İlçe müdürlükleri bazında bir çalışma olacak. İsimleri sosyal hizmetler merkezi olacak. 10 merkezimizden 3 tanesi şu anda hazır durumda. Önümüzdeki ayın 15'inde arkadaşlarımız çalışmalarına başlayacak. Türkiye'de pilot olan illerden bir tanesiyiz. 81 ilde bir tane olmasına rağmen Diyarbakır'da 3 tane açılmış oldu. Arkadaşlarımız ilk olarak o ilçedeki tüm sosyal çalışmaları yapacaklar”

Bozkurt, Başbakan'ın talimatının bütün hanelerin tek tek ziyaret edilmesi noktasında olduğunu ifade ederek, Başbakanı'n bu konuyla ilgili olarak ciddi emirleri olduğunu kaydetti. Müdür Bozkurt, “Bu konu doğrultusunda çalışıyoruz. Diyarbakır'da bu anlamda en çok hizmet edilmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Bakanlığımız da bize sınırsız imkanlar sunuyorlar. Yeter ki Diyarbakır'da güzel işler yapılsın.'' diye konuştu.

HER MAHALLEYE BİRER SOSYAL HİZMET UZMANI

Bozkurt, Başbakanın verdiği talimatlar doğrultusunda yaptıkları çalışmalar neticesinde her mahallede birer sosyal hizmetler uzmanı olacağının müjdesini verdi. Bozkurt, “O mahallede bu ekiple birlikte problemler çıkmadan nasıl hizmet edilebilir noktasında olacak. Bir aile dağılmadan nasıl müdahale edilebilir. Problem ne olursa olsun mutlaka çözülecek. Mahalle bazında çalışmalar yapacağız. Sorunları tespit edip yerinde müdahale edeceğiz. Böylelikle her mahalledeki herkes sosyal hizmetlere nasıl ulaşabileceği konusunda elinin altında bir rehber olacak. Bu bizim için çok önemli bir şey. Bunu başardığımız vakit Diyarbakır'da herkes devletten ne istiyorsa vatandaş olarak ne hakları varsa bu konu ile alakalı imkanları değerlendirmiş olacak” şeklinde konuştu.