Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'utandım' sözlerine cevap
ensonhaber.com

Türkiye 15 Temmuz'un ardından farklı bir siyasi iklime girdi. Kurumlarıyla, siyasetçileriyle eskiye oranla daha ılımlı bir hava esen ülkemizde, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli olmak üzere birçok siyasetçi eskiden sert üslupla yapılan tartışmaların dozunu düşürdü.

TAHRİKLERE RAĞMEN YENİKAPI RUHUNA DEVAM

Yenikapı mitingiyle ortaya çıkan ılımlı tablo zaman zaman Kılıçdaroğlu'nun sert sözleriyle zedelense de genel hatlarıyla devam ediyor.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'utandım' sözlerine cevap

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'utandım' sözlerine cevap VİDEO

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dünyanın önde gelen devletlerini eleştirmiş, Suriye meselesinden BM Güvenlik Konseyi'ne ve FETÖ ile mücadeledeki Batı ülkelerinin rolüne kadar bir dizi eleştiriyi BM temsilcilerinin yüzüne söylemişti.

KILIÇDAROĞLU: BM KONUŞMASINI İZLERKEN UTANDIM

Dünyanın genelinde yankı uyandıran bu konuşma için CHP lideri Kılıçdaroğlu "İzlerken utandım, BM'ye mi konuşuyor muhtarlara mı konuşuyor belli değil" demişti.

14 yıldır Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olan Erdoğan, daha önceki tartışmalarda takındığı tavra bakıldığında Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine çok sert bir cevap vereceği bekleniyordu.

KILIÇDAROĞLU'NA VERDİĞİ CEVAP 'SERT' OLMADI

Oysa ki tam tersi oldu, Erdoğan Yenikapı mitingiyle oluşan ılımlı havayı devam ettirircesine, Kılıçdaroğlu'nu, belki de bugüne kadar en 'hafif' cümlelerle eleştirdi.

"KAALE ALMAYA GEREK YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Bir siyasi parti genel başkanımız kalkıyor bir değerlendirme yapıyor: BM’de dünya liderlerine mi muhtarlara mı konuşuyorsun belli değil. Bilmiyor ki benim her muhtarım kendi mahallesinin lideridir. Muhtarı küçümseyen halkı küçümseyen bir siyasi parti liderinin ne partisine ne de ülkesine hayrının dokunması beklenemez. BM genel kuruluna hitap etmekten nasibini almamış bir kişinin değerlendirmesini kaale almaya gerek yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan BMGK'da konuştu İZLE

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'utandım' sözlerine cevap

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'utandım' sözlerine cevap