Erdoğan'dan Maduro'ya destek mesajı
ensonhaber.com

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefonla aradığını ve desteklerini ilettiğini açıkladı. Maduro balkon konuşmasında, "Türkiye Cumhurbaşkanı beni aradı. Türkiye halkı Venezuela halkının yanındadır. Bugün tarihi bir gün." açıklamasını yaptı.

Erdoğan'dan Maduro'ya destek mesajı

ERDOĞAN'DAN MADURO'YA: DİK DUR YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Cumhurbaşkanımız, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu arayarak, 'Maduro kardeşim! Dik dur, yanındayız' dedi."

RUSYA'DAN DA MADURO'YA DESTEK

Maduro’nun, yasal bir şekilde Venezuela Devlet Başkanı olarak  seçildiğini vurgulayan Klimov, “Rusya da Maduro'yu, Venezuela'nın yasal bir  şekilde seçilmiş devlet başkanı olarak tanımaktadır ve bu yaklaşımda bir  değişiklik olmayacak.” dedi.

Erdoğan'dan Maduro'ya destek mesajı VİDEO

AB KONSEYİ TRUMP'IN MESAJINA SESSİZ KALMAYIP MADURO'YA KARŞI OLDUKLARINI DUYURDU

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Tusk, "Umarım tüm Avrupa, Venezuela'daki demokratik güçlere destek verir. Maduro'nun aksine Ulusal Meclis ve Juan Guaido, Venezuela vatandaşlarının verdiği demokratik yetkiye sahip." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Maduro'ya destek mesajı

Guaido, ülkenin başkenti Caracas'taki hükümet karşıtı gösterilerde destekçilerine yaptığı konuşmada, "Yönetimin gasbedilmesine son vermek, geçici hükümeti kurmak ve özgür seçimler düzenlemek için resmi olarak Venezuela'dan sorumlu devlet başkanlığı görevini üstlenmeye yemin ediyorum." dedi.

Erdoğan'dan Maduro'ya destek mesajı

TRUMP DARBEYİ DESTEKLEDİ

ABD Başkanı Donald Trump da yazılı bir açıklama yaparak Guaido'yu, Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıdığını duyurdu. 
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise Trump'ın muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclis Başkanı Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanımasının ardından ABD ile tüm ilişkileri kestiklerini açıklayarak, ABD'nin ülkede meşru hükümete karşı bir darbe tertiplediğini savundu.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO