Erdoğan'dan Mimar Sinan'lı belediyecilik dersi

Erdoğan'dan Mimar Sinan'lı belediyecilik dersi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarına yaptığı konuşmada, Mimar Sinan ile bir çocuk arasında geçen "minaren eğri" atışmasını örnek göstererek belediyecilik alanında ders verdi.

MİMAR SİNAN'LA ÇOCUĞUN "MİNAREN EĞRİ" ATIŞMASI

Başbakan'ın anlattığı öyküye göre, Mimar Sinan Selimiye Camii'nin yapımı bittikten sonra eserinin karşısına geçerek nasıl göründüğüne bakar. O sırada yoldan geçen bir çocuğu yanına çağıran Koca Sinan "güzel olmuş mu" diye çocuğa sorar. Çocuk da ilk bakışta "minarenin birisi biraz eğri olmuş" cevabını verir.

Mimar Sinan, çocuğun "eğri olmuş" dediği minareye hemen halatlar bağlatır ve düzeltiliyormuş gibi yaptırır. Çocuğa "oldu mu" diye soran Sinan, "oldu" cevabını alır. Sinan, minareyi çocuktan "evet" cevabını almak için düzelttirmiştir. Çünkü minare zaten düzgündür.

Erdoğan'dan Mimar Sinan'lı belediyecilik dersi İZLE

YOL YAPARAK DEĞİL GÖNÜL YAPARAK..

Başbakan Erdoğan, Mimar Sinan'ın sırf bir çocuğun gönlünü yapmak ve onun kanaatini dikkate almak için böyle bir eyleme kalkıştığını hatırlatarak AK Partili belediye başkanlarına "Yol yaparak değil, gönül yaparak çalışacağız" dedi.