Erdoğan'dan Mısır'daki katliama sert tepki

Erdoğan'dan Mısır'daki katliama sert tepki

"BATI MEDYASI NEDEN KATLİAMI GÖRMÜYOR"

Taksim'deki gösterileri canlı yayınlayan CNN BBC, Mısır'daki Adeviyye Meydanı'ndaki katliamı neden görmüyor?

"TÜRKİYE ZALİMLERİN DEĞİL MISIR'IN KARDEŞİDİR"

Bu gece en büyük üzüntüm 200'ü aşkın kardeşleri öldürülürken Tahrir Meydanı'nda havai fişeklerini atarak eğlenenler vardı. Acaba bu eğlenenler kimler. Mısır'ın şehitlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye Mısır'ın kardeşidir. Ama zalimlerin değil.

"ADALET KATLEDİLİYOR"

Mısır'da adalet katlediliyor. Siz bunu ne zaman göreceksiniz. Kardeşlerinizin kanı akıtılırken siz ne zaman fark edeceksiniz? Suriye'de de fark etmediniz. Mısır'da akan masum sivillerin kanı, sessiz kalanların eline yüzüne bulaşmıştır. Sessiz kalan bu vahşetin ortağıdır. Biz haksızlık karşısında eğilmeyiz. Haksızlık karşısında eğilip dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Mısır'da demokrasi, milli irade katledilmiştir. Şimdi de millet katlediliyor. Bunu bütün dünyaya duyuracağız. Mısır'da darbenin arkasında kimler olduğunu biliyoruz. Darbenin karşısında duran Mısır halkına selamlarımı gönderiyorum.

"SALDIRIYI YAPANLARA MÜSLÜMAN DİYORLAR"

Somali'den de acı bir haber aldık. Türkiye Büyükelçiliği'nin ek binasına bombalı saldırı düzenlendi. Bir polisimiz maalesef şehit oldu. 3 vatandaşımız da yaralandı. Bu saldırıyı yapanlar da güya Müslüman. Hükümetimize karşı yapıyorlar. Neden, Mogadişu'daki kardeşlerimize yardım ettiğimiz için.

Erdoğan'dan Mısır'daki katliama sert tepki