Erdoğan'dan Obama'ya: Terör koridoruna izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak için geldiği Çin'in Hangcou kentinde, ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi.

GÖRÜŞMEDEN NOTLAR

Erdoğan, PYD'nin silahlı kolu olan ve PKK'nın bir bölümünü oluşturan YPG'yi ilk kez İngilizce telaffuz etti.

45 dakika süren görüşmenin ardından liderler şu açıklamaları yaptı:

Obama: Başkan Erdoğan ve Türkiye mültecilerin yükünü yalnız taşımamalıdır. Sizi gördüğüme sevindim başkanlığım sırasında şimdiye kadar yarattığımız güçlü ittifağın devamını diliyorum.

Erdoğan'dan Obama'ya: Terör koridoruna izin vermeyeceğiz

Erdoğan'dan Obama'ya: Terör koridoruna izin vermeyeceğiz VİDEO

Erdoğan: Sayın Barak teşekkür ediyorum. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra telefonla görüşmeden sonra burada yaptığımız yüz yüze görüşmede verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak durumundayız. Çünkü terörizmin her türü kötüdür.

Erdoğan'dan Obama'ya: Terör koridoruna izin vermeyeceğiz

SINIRIMIZDA TERÖR KORİDORU İSTEMİYORUZ

Şu anda özellikle bölgemizde Suriye ve Irak’taki devam etmekte olan DAİŞ terör örgütü olan mücadelemiz, PKK, YPG ile mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Temennimiz güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın. Tabii FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak da çalışmalarımız hukuk çerçevesi içinde darbe girişimi öncesinde bu teröriste karşı hazırlanan dosyalar gönderilmiştir. 15 Temmuz sonrası hazırlanan dosyalar da ABD heyetine gönderilecektir. ABD Adalet Bakanlığı’ndan bir heyet gelmiştir. Şimdi de Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımız ABD’ye gidecekler.