Erdoğan'ın Adalet Sarayı açılış konuşması

Erdoğan'ın Adalet Sarayı açılış konuşması

Konuşmasında yargı reformu ve son Ergenekon gözaltılarını değerlendiren Erdoğan, muhalefetin açıklamalarına işaret ederek, 'Hiç kimse yargının tasavurundan ötürü bize çamur atmaya kimse kalkmasın. Biz ne savcı oluruz ne avukat oluruz. Yargının hedef tahtası haline getirilmesine razı da olmayız.' diye konuştu.

İşte Başbakan'ın açıklamalarının satır başları

Başbakan Erdoğan'ın son gözaltı tepkisi

Yargıyı kimin siyasallaştırdığını millet görmeli. Yüksek yargıyla ilgili sorun var diyorlar ama çözüme engel oluyorlar. Yargı baskı altında diyenler bozmamı onama mı istersin diyorlardı. Yargıyı kendi arka bahçeleri olarak görüyorlardı..

BİZE ÇAMUR ATMAYA KALKMASINLAR

Hiç kimse yargının tasavurundan ötürü bize çamur atmaya kimse kalkmasın. Muhalefetin son günlerdeki tavrını dikkat çekmeye çalışıyoruz. Biz ne savcı oluruz ne avukat oluruz. Yargının hedef tahtası haline getirilmesine razı da olmayız.

Hiç kimse yargının tasavurundan ötürü hükümete fatura kesmeye kalkmasın. Herkes yargıya katkı sağlasın.

PERSONEL SAYISI YÜZDE 26 ARTTI

Yasama ve yürütme olarak adalet alt yapısına ilişkin adalet sarayları yapmakla yetinmiyoruz. 8 yıl boyunca da bu noktada önemliğ çalışmalarımız oldu. Personel sayısını yüzde 26 oranında arttırdık.2011 yılında yapacağımız alımlarla personel sayımızı yüzde 75 oranında arttırıyoruz. Mahkeme sayısını da yüzde 35 arttırdık.

Avrupa ülkelerinde bir hakim 200 dosyaya bakarken bizde bir hakim bin 078 dosyaya bakıyor.

BİR ÇOK YARGI REFORMUNA İMZA ATTIK

Yüksek mahkemelerin binalarını yeniledik. Yargı bağımsızlığını güçlendirmek üzere bir çok reforma imza attık. Vazifemiz neyse yerine getirdik getirmeye de devam edeceğiz.

Devlet millet ilişkisi köklü bir şekilde değişiyor. Şimdi adalet sistemi de demokrasinin gelişmesi noktasında değişiyor.