Erdoğan'ın Ankara il kongresi konuşması

Erdoğan'ın Ankara il kongresi konuşması

Konuşmasında, hükümetin dış politikasını eleştirenlere sert çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. CHP liderinin 'Sıçan geçer yol olur' sözlerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, 'Şimdi CHP'nin Genel Başkanı çıkıyor, kendi ülkesini savunmak yerine kendi ülkesinin dış politikasını eleştiriyor. 1 haftadır bir laf öğrenmiş, 'Sıçan geçer yol olur'. Biz sizin gibi fareden korkmayız, fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Bu ülkenin aslanları var. O farelere o kemirgenlere de haddini bildiririz.' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları

Ankara il teşkilatımıza bugüne kadar ortaya koydukları samimi gayret sebebiyle, şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Ankara 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 38 oy oranıyla bize destek verdi. Ankara 22 Temmuz 2007 seçimlerinde yüzde 47.5 oy oranıyla AK Parti'ye destek verdi. Ankara 12 Haziran'da yüzde 49 oy oranıyla AK Parti dedi.

Yola çıkarken, uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece dedik ve hakikaten şu ana kadar yoğun bir yolculuğu sürdürüyoruz. Dağ taş demeden vatan topraklarını dolaştık.

ANKARA BUGÜNE KADAR BÖYLE KONGRE GÖRMEDİ

Ankara bugüne kadar böyle bir kongreye şahit olmadı, böyle bir il kongresine şahit olmadı. AK Parti konferans salonlarına sığmıyor, kapalı sapor salonlarına sığmıyor. Artık onbinlerce kişilik stadyumlara sığmuyor.Bizi böyle bir sevdaya mazhar ettiği için rabbime binlerce kez şükrediyorum.

Dün Erzurum'daydım, yarın Kayseri'de inşallah 79 diyoruz. 14 Temmuz'da Kocaeli'nde olacağım. Son olarak Eskişehir'de olacağız. Bursa kongremizde başlayarak 18 kongremize katıldım. Bütün illerimizde demokrasi türküleri söyledik.

Mersin'de Sakarya'da, İstanbul'da yine statlara sığmadık. Kimi yerlerde sıcağa rağmen statları doldurduk. Partimiz Türkiye'nin umudu bir partidir. Partimiz Türkiye'nin birliğini beraberliğini kardeşliğini en güçlü şekilde muhafaza eden bir partidir. 11 geçti. İktidarı 9.5 yıl önce aldık. Bu teşkilatta, bezginlik, yıpranma yok. İlk günkü kadar coşkuluyuz. Öyle bir haykıracağız ki Orta Doğu'nun başkentleri sesimizi duyacak.

SIÇAN GEÇER YOL OLUR

Ankara yanımızda mısın, Ankara arkamızda mısınız? Öyleyse durmak yok yola devam.. Ankara barışın başkentidir. Dostluğun kardeşliğin başkentidir. Ankara uzlaşmanın hoşgörünün başkentidir. Ankara hukuka, her ülkenin iç işlerine, toprak bütünlüğüne saygılıdır. Ankara'da Meclis Gazi'nin öncülüğünde Hacı Bayram Veli'de kılınan Cuma Namazı sonrası hatimlerle açıldı. Ankara milletimizle birlikte sınırlarımızın ötesindekilerin hayır dualarıyla kuruldu. Bu Ankara istiklal savaşımızı idare etmiş, topraklarımızı işgal etmeyeye çalışanlara en sert bir şekilde meydan okumuştur. Afganistan, Filistin, Mısır, Bosna Hersek bizim için dua etti. Ben de bugün Cumhurbaşkanlığı yeminini yapan Muammed Musri'yi buradan tebrik ediyorum, hayırlı olsun diyorum, başarılar diliyorum.

CHP ANKARA'YI İÇİNE KAPATTI

1940'lı yıllarda Gazi Mustafa Kemal'in ardından bu CHP Ankara'yı içine kapattı. Ankara'yı tepkisiz bir başkent yaptı. Ankara doğuya batıya kuzeye güneye sırtını döndü. Ankara yanıbaşındaki sorunlara kayıtsız kaldı. Ankara gündemi belirlenen başkent haline geldi. Ankara yanı başındaki Kırıkkale'nin Çankırı'nın Konya'nın sesini duyamaz hale geldi.

Şimdi CHP'nin Genel Başkanı çıkıyor, kendi ülkesini savunmak yerine kendi ülkesinin dış politikasını eleştiriyor. 1 haftadır bir laf öğrenmiş, 'Sıçan geçer yol olur'. Biz sizin gibi fareden korkmayız, fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Bu ülkenin aslanları var. O farelere o kemirgenlere de haddini bildiririz. Bizim dışpolitikamızı eleştirecek son kişi CHP Genel Başkanıdır.

Yıllarca Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözünü yanlış anladılar. Yıllarca Türk dünyasına, Orta Doğu'ya açılamadılar. Batıya ses çıkaramadılar. Korkaklar zafer abidesi dikemezler.

Ankara'da önce kendi insansız hava aracımızın uçuşunu gördük. Ardından ATAK helikopterlerimizi test ettik. GÖKTÜRK gözlem uydumuzu inceledik. Ardından HÜRKUŞ uçağımızın da tanıtımını yaptık.

Şu anda kendi piyade tüfeğini kendi toğunu kendi roketlerini üreten bir Türkiye var. Savunma sanayiinde bir Türkiye markası var. Hem dünyada hem de çevremizde güçlü Türkiye'den rahatsız olanlar var. 2023 hedeflerine ulaşmak isteyen Türkiye'den rahatsız olanlar var. Biz bu karanlık senaryoların tamamını ezer geçeriz. Türkiye haddini hududunu bildirecek güce sahiptir.

Terör örgütü hem Türkiye'ye hem de Kürt kardeşlerimize karşı nasıl bir hıyanet içerisinde olduğunu ispat etmiştir. Bir taşeron olduğunu açıkça göstermiştir. Artık bir tek geri adım atmadan mücadele etmeye devam edeceğiz.