İletişim ve Strateji Başkanlıklarına atama yapıldı
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığına yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.

FAHRETTİN ALTUN İLETİŞİM’DE, AĞBAL STRATEJİ VE BÜTÇEDE

Buna göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına Naci Ağbal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına ise Prof. Dr. Fahrettin Altun atandı.

Öte yandan, Resmi Gazete'de yer alan atama kararları ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanlıklarına Fecir Alptekin ve Zafer Çubukcu, Rekabet Kurulu üyeliklerine ise Ahmet Algan, Hasan Hüseyin Ünlü ve Şükran Kodalak getirildi.

NACİ AĞBAL KİMDİR

1968 yılında Bayburt'ta doğan Naci Ağbal, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Aynı yıl Teftiş Kurulu'na giren Ağbal, 1993 yılında ise Maliye Müfettişliği'ne adım attı.

Tarihler 2003'ü gösterdiğinde Gelirler Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevini devralan Naci Ağbal, 2007 yılında Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Bir dönem, Yüksek Öğretim Kurumu'nda da görev yapan Naci Ağbal, 2015 yılında istifasını vererek AK Parti ile siyasete atıldı.

Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ağbal, 65. Hükümet'te Maliye Bakanlığı görevini sürdürdü.

İletişim ve Strateji Başkanlıklarına atama yapıldı

FOTOĞRAF: Naci Ağbal

FAHRETTİN ALTUN KİMDİR

İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı olan Fahrettin Altun, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, doktorasını ise “McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” başlıklı teziyle 2006 yılında İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı.

Altun 2002-2003 yılları arasında Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kurucu akademik kurulunda yer aldı ve İletişim Fakültesi’nin kurucu koordinatörlüğünü yaptı.

Bu görevlerinin yanı sıra 2008-2014 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi’nde İletişim Bölüm Başkanlığını ifa etti. Ardından 2015-2017 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev aldı.

SETA İstanbul’un Genel Koordinatörlüğünü yürüten Altun, siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve kültürel çalışmalar alanlarında araştırmalarını sürdürmektedir.

İletişim ve Strateji Başkanlıklarına atama yapıldı

FOTOĞRAF: Fahrettin Altun