Erdoğan'ın Devlet Bahçeli Meydanı konuşması

Erdoğan'ın Devlet Bahçeli Meydanı konuşması

Konuşmasında Gülen Cemaat'e sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Bunlar itikadi noktada da bir sapıklığı içindeler. Bunlar tam haşhaşi.” dedi. Daha önceki kayıtlar nedeniyle MHP'nin cemaate tepki gösterdiğini söyleyen Erdoğan, "Şimdi araları kıyak" ifadesini kullandı.

İŞTE BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI

İlçelerin imamları var. Bir de ablaları var. Bu ablalar kapınızı çalıp, AK Parti dışında MHP ve CHP'ye oyunuzu verin diyebilirler.

AÇIN BAŞLARINIZI GİRİN ÜNİVERSİTELERE DEDİ

Ayrıca cenneti, cehennemi de satabilirler. 30 Mart'ta bunlara şunu söyleyeceksiniz; Benim başörtümle siz uğraştınız. 28 Şubat'ta bizim imam hatip ve üniversiteler kapatılırken sizin imamınız başörtüsü furuattır dedi. Açın başlarınızı girin üniversitelere dedi.

Bir ayrım olsun diye söylemiyorum, biz bu işte çok çile çektik, çok bizimle uğraştılar. Fakat biz bir ayrım yapmadık. Şu anda bu kainatın imamı başların açılmasını emretti. Üniversitelere öyle girin dedi. Şimdi de utanmadan sıkılmadan kapılara geliyor. Savaş Ay bir zamanlar röportaj yapmış bu imamla.

BU ZAT ŞİMDİ CHP VE MHP'YE OY VERİN DİYOR

Çok enteresan bir ifadesi var. Ben hazreti Cebrail'i çok severim diyor. Hatta o hatırıma geldiği zaman burnum sızlamaya başlar. Hayatımda bir kez oy kullandım; hazreti Cebrail parti kursa ona bile oy vermem' diyor. Bu zat şimdi CHP ve MHP'ye oy verin diyor. Gelin 30 Mart'ta bu oyunu bozun diyorum.

BAHÇELİ BİZİM DURUMUMUZA DAHA ÖNCE DÜŞTÜ

30 Mart bundan dolayı başka. MHP'nin genel başkanı bizim durumumuza daha önceden düşmüş ve okyanıs ötesine verip veriştiriyordu. Ama şimdi araları kıyak. Demek ki bir an oluyor öyle bir an oluyor böyle. 30 Mart'ta bu çarkı tersine çevirmek için gece gündüz kapı kapı dolaşmaya var mıyız?

Göreve geldiğimizde Türkiye'de milli gelir 230 milyar dolardı. Şu anda 800 milyar dolar. Burada özellikle MHP'ye gönül veren, CHP'ye gönül veren kardeşlerimize sesleniyorum. Biz iktidarı MHP'den aldık. MHP 5 yıl durması gerekirken durmadı. Kaçıp gitti 3.5 yılda.

11 SENEDE 17 BİN KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL

İhracatımız 36 milyar dolardı. Biz 10 senede 152 milyar dolara çıkardık. MHP borçlandı, IMF'ye 23.5 milyar dolar borç bıraktı. Peki ey MHP, sayın genel başkan bu borcu kim ödedi? Biz ödedik. Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı, şimdi 124 milyar dolar var. Yolsuzlukların olduğu iktidar bu borçları ödeyip, Merkez Bankası'nın rezervlerini bu duruma getirebilir mi. 11 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık.

3.5 KATRİLYONLUK PARAYI DA BİZ ÖDEDİK

İşçi memur kardeşlerim sizi yıllarca sömürdüler. Zorunlu tasarruf adı altında para kesildi. 13.5 katrilyondu bu para. Bir devlet işçi ve memuruna borçlu olabilir mi? Biz bu borcu da ödedik. Konut edindirme yardımı altında da para kestiler. 3.5 katrilyonluk bu parayı da biz ödedik.

BAHÇELİ NEDEN SUSUYORSUN?

Bunlara rağmen CHP ve MHP kirli işler peşinde koşuyor. Osmaniye'den MHP'nin Genel Başkanı'na çok basit bir soru soruyorum; Sayın Genel Başkan neden susuyorsun? Milletvekillerinin görüntülerini yayınlayan bu alçaklar karşısında neden susuyorsun? Milletvekili seçimlerinde senin mileltvekillerinin görüntülerini bunlar yayınladılar. Neden susuyorsun? Milletvekillerini, il başkanlarını dinleyen bu hainler karşısınde neden susuyorsun 450 MHP'li yol arkadaşını dinleyen bunlar karşısında neden sus pus oluyorsun?

GEZİCİLERE SAHİP ÇIKMAK SİZE Mİ KALDI?

Ey genel başkan Gezicilere sahip çıkmak sana mı kaldı? İstanbul'un fethinden rahatısız olanlara sahip çıkmak sana mı kaldı?

SAİD-İ NURSİ'NİN ÖMRÜ ZİNDANLARDA GEÇTİ

Merhum Said-i Nursi'nin ömrü zindanlarda geçti. Son nefesine kadar mücadele ediyor, son nefesine kadar dirayetten, vakardan, Hakk'a teslimiyetten taviz vermiyor. Sibirya'dan kaçıp vatanına geliyor ama vatanının hapishanelerinden kaçmayı dahi düşünmüyor. Şimdiyse onun izinden gittiğini iddia edenler, hiçbir sebep yokken vatanlarından kaçıyor, hiçbir sebep yokken Pensilvanya'yı bırakıp ülkeye dönmüyorlar.

MHP DÖNÜŞ YAPMAZSA ALNI LEKELENİR

Bütün bu yapılanlar karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. CHP darbe ve kasetlerin partisidir. MHP dönüş yapmazsa alnına bu işbirliği nedeniyle büyük bir leke gelir.