Erdoğan'ın onayladığı kanun yürürlüğe girdi
AA

asd

"Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" yürürlüğe girdi.

ÖZEL KURUMLARA ÇALIŞMA RUHSATINI MEB VERECEK

Buna göre, özel öğretim kurumlarında olduğu gibi öğrencilere özel barınma hizmeti sunan kurumların iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, Milli Eğitim Bakanlığınca verilecek, mevzuata aykırılık tespit edilirse Bakanlıkça kapatılabilecek. Bakanlık bu yetkisini valiliklere devredebilecek.

MEB'deki müsteşar yardımcısı sayısını 5'ten 7'ye çıkaracak kanunla Rehberlik ve Denetim Başkanlığı "Teftiş Kurulu Başkanlığı", Hukuk Müşavirliği ise "Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü" şeklinde teşkilatlandırılacak.

ÇIRAKLIĞA ZORUNLU EĞİTİM

Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alınıyor. Ortaöğretim, ilköğretime dayalı 4 yıllık zorunlu örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumları ile mesleki eğitim merkezlerinin tümünü kapsayacak.

HER PROGRAMA ÖZEL DİPLOMA

Bu okul ve kurumları bitirenlere, bitirdikleri programın özelliğine göre diploma verilecek ancak mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin diploma alabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen fark derslerini tamamlaması gerekecek.

Başkalarının özgün fikirlerini, eserlerini atıf yapmadan kendi eseri gibi gösterenler, üniversite öğretim mesleğinden çıkarılacak.

KANUNSUZ RUHSATA PARA CEZASI

Eğitim ve öğretim faaliyetlerini yapan ancak bu kanuna uygun kurum açma izniyle iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmeyen yerleri kuran veya işletenlere, asgari ücretin 20 katı idari para cezası uygulanacak ve bu yerler valiliklerce kapatılacak.



Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)