Erdoğan'ın son il başkanları toplantısı konuşması

Erdoğan'ın son il başkanları toplantısı konuşması

Dünkü parti grubu konuşmasında BDP ve Kürt sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda bu konulara geniş yer verdi. Kürt sorunu ve hükümetin attığı, atacağı adımlarla ilgili konuşan Erdoğan, Taraf gazetesinin 'Erdoğan'a ömür biçtiler' manşetiyle ilgili de ağır sözler sarf etti.

CHP'yi tutuklu gazeteciler konusunu istismar etmekle suçlayan Başbakan ERdoğan MHP'yi de milli birlik ve kardeşlik projesini desteklememekle eleştirdi.

Erdoğan'ın Taraf'a o sert çıkışı - TIKLA İZLE

İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

BİZE VERİLEN DESTEĞİ HEBA ETMEYECEĞİZ

Bizim Kürt sorunuyla ilgili düşüncelerimiz bellidir.. Bu genişleyen çalışmalarla Diyarbakır'da yaptığım konuşmayla soruna nasıl yaklaştığımızı ortaya koyduk. Ardından geniş kapsamlı adımlar attık. 2010 yılında milli birlik ve kardeşlik adımı attık. Bu süreç milletimizden üst üste onay aldı. Birincisi halk oylamasıydı. Millet de bunun onayını verdi. Ardından 12 Haziran seçimlerinde her iki kişiden birinin tercihine mashar olarak milli birlik ve kardeşlik projemizi de halkımızın desteklediğini gördük. Biz bize verilen desteği heba etmek niyetinde değiliz..

KÜRT MESELESİ KARMAŞIK BİR MESELE

Ancak şunun çok iyi bilinmesini istiyorum, Kürt meselesi ya da terör sorunu göründüğünden karmaşık bir meseledir. Bu ilelebet devam eden bir süreç midir ben buna katılmıyorum. Mesele eli silahlı bir terör örgütüyle mücadele meselesi değildir. Bunun ekonomik, sosyolojik, kültürel boyutu var. Bir de bu meselenin karmaşık bir uluslararası ekonomik ve siyasi boyutu var. 30 yıldır devam eden terör birilerine çıkar sağladığı için korunmuştur. Burada insan kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, silah kaçakçılığı var. Karşımızda sadece eli silahlı bir terör örgütü yok. Karşımızda Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapan bir örgüt var. Uyuşturucu trafiğini yöneten taşaron olarak kullanılan bir örgüt var. Ülke içindeki bazı karanlık odaklara taşeronluk yapan bir örgüt var. Bunların bir kısım liderlerinin paralarına bu yüzden el koymuştur.

SİLAH TÜCCARLARI BU SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTEMİYOR

Türkiye'de herkes bu meselenin bitmesini istiyor. Silah tüccarları bunu istemiyor. Türkiye'nin refaha kavuşmasını istemiyorlar. Öldürülen teröristlerin ve şehitlerimizin kanını siyasi istismar edenler bu meselenin çözülmesini istemiyor. MHP bu süreçte bize destek vermedi. Siz şehit cenazelerinden rahatsız değil misiniz? Bu ülkenin kaynaklarını tüketen bu meselede destek vermeyeceksiniz de hangi meselede destek vereceksiniz? CHP attığımız adımların her zaman karşısında oldu. BDP, beslendiği bataklık kurutulacağı için attığımız her adımın karşısında oldu. Yan yana gelemeyecek 3 parti, ilkelerini çiğneyerek ittifak kurdular. Hakkari'de AK Parti mitingini tehdit edenler Türk bayraksız CHP mitingine katıldı. Ancak CHP onca desteğe rağmen 3. olamadı.

Bunların hiçbiri bizim mazeretimiz olamaz. Biz bu yola MHP, CHP ve BDP ile değil aziz milletimizle çıktık. Son nefesimize kadar bu meseleyi çözmek için adım atacağız. Bu mesele her türlü planın projenin üzerinde bir meseledir. Kim hangi hesabı yaparsa yapsın bizim kardeşliğimizi zedeleyemez. Bizim kardeşliğimiz bir kavmiyet kardeşliği değildir. Yaradılıştan gelen bir inanç kardeşliği var. Bizim dayanışmamızı bozamaz, aramıza nifak sokamaz biz yaratılanı yaradandan ötürü sevidik..

BDP VE CHP KOL KOLA GİRDİ

Uludere'de yaşanan acı, gönül gözüyle bakanlarla gözünü hırs bürüyenleri çok net olarak birbirinden ayırmıştır. Biz orada yaşanan hadisenin acısını, sızısını yüreğimizde duyarken birileri acıyı fırsata dönüştürmek gibi insanlık dışı, vicdanlık dışı bir gayretin içine girmiştir. BDP ve CHP kol kola girerek, cenaze evini, acılar içindeki o köyleri birer siyaset arenasına, birer fırsat zeminine çevirmenin körlüğü, duyarsızlığı, vicdansızlığı içinde olmuştur

Uludere'deki hadise çok çok büyük bir imtihan olmuştur. Biz Uludere'nin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Birileri de buradan rant elde etmeye çalışıyorlar.. Olayın aydınlığa kavuşması için çalışıyoruz. Uluderedeki kardeşlerimiz ve tüm Türkiye bundan emin olsun.. Bütün provakasyonlara ve kışkırtmalara rağmen olayın üzerine gidiyoruz..

TARAF MANŞETİNE SERT TEPKİ

Biz kadere inanmış bir partiyiz.. Bize ömür biçenler küstahlık içindedir. Bu sözleri manşete taşıyanlar da küstahlık içindedir.. Bazı kafelerde müzik kutuları vardır.. Anlatırlar.. İçine 1 lira atarsınız istediğiniz şarkıyı çalar.. Neyi seçerseniz onu dinlerseniz.. İşte o müzik kutusu gibi manşet atan gazeteler var.. Jetonu alıyorlar manşet atıyorlar.. 28 Şubat'ta Washington'da çalışanlar, o süreçte atılan manşetleri unutmadık.. Millet unutmadı.. Bizler bunların nasıl mikser görevini yaptığını biliyoruz. Biz bu tehditlere papuç bırakmayacağız..

KÜRT KARDEŞLERİME SESLENİYORUM

Buradan Kürt kökenli kardeşlerime bir kez daha seslenmek istiyorum. Lütfen samimiyetimizi gayretimizi görün. Nasıl engellenmek istendiğimizi görün. Birileri sizin çocuklarınızın kanı ve sizin gözyaşı üzerinden nasıl rant devşirildiğini görün. Sizin 14-15 yaşındaki çocuklarınızın yerin 100 metre altında nasıl yetiştirildiğini biliyoruz. O zaman el ele verecez ve oyunu hep birlikte bozacağız. Terör örgütünün Türkiye düşmanları tarafından kullanıldığını görün.

SİZ HİZMET VERMEYENLERİ SEVİYORSANIZ YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK

Yüksekova'ya bu iktidar havalimanı yapacağı zaman bunun karşısına dikilen kim? Bunlar. Iğdır'a havalimanı yapıyoruz karşısına dikilen bunlar. Benim Kürt kardeşimi sevenler bunlar mı? Ama siz yine de bunları seviyorsanız yapacak bir şey yok. Biz 780 bin km karelik alanın hepsine aynı hizmeti götüreceğiz. Biz milletimizden bir tek şey istiyoruz: Bu hareket sizin dualarınızla buraya geldi.. Yolda yürüyemeyenlerin hayır dualarını çok iyi biliyoruz. Allah'ın izniyle bu sorunu çözeceğiz terörü de minimize edeceğiz.

Tüm dünyanın dikkatine de sunmak istediğim bir konu var. Bakınız Türkiye'de bir sendika hem yurt içinde hem de yurt dışında bir propaganda yürütüyor. Başta CHP Genel Başkanı olmak üzere birkaç kişi daha bu kampanyalarda görev alıyor.

EY MEDYA BİLİYORUM CANLI YAYINDASINIZ

Ey medya biliyorum canlı yayındasınız ama bunu iyi kaydedin. Geçtiğimiz günlerde 2 Filistin kanalının Ramallah'ta kapatıldığını biliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve özellikle ona oy verenlerin iyi dinlemesini istiyorum. Bir sendika ve platform bir liste yayınladı. Bu listedeki isimleri tek tek araştırdık.

CEZAEVİNDEKİ TUTUKLU GAZETECİLERİ AÇIKLADI

Bu gazeteci olduğu iddia edilen 105 kişilik isim listesinde, bunlar aslında çoğu gazeteci falan da değil. İsim listesindeki 25 kişi hükümlü, 70 kişi tutuklu, 6 kişinin cezaevinde kaydı yok. Yani hayali isimler. 101. Yine bu listedeki 4 kişi de tahliye edilmiş. Bu 105 kişilik listedeki isimlerden sadece 6 tanesinin sarı basın kartı var. Burada kimler var? Muhasebeciler, ofis elemanları, gazete çalışanları. İşte bu listede bunlar gazeteci gibi gösteriliyor. Bu listedeki 69 kişi PKK Kongragel-KCK örgütüyle ilişkilendiriliyor. 4 kişi DHKPC ile 11 kişi Devrimci Karargah Evleri ile, 4 kişi MLKP ile ilgilendiriliyor. Son dönemde darbeye hazırlık iddiasıyla tutuklu yargılanan iki gazeteci alınmamış.

PKK üyelerine bilerek isteyerek yardım etmek, ruhsatsız silahlara mermi satın almak. Bir kişinin kaçırılarak örgüt evine götürülmesi.. Polis aracına silahlı saldırıda bulunmak, terör örgütüne üye olmak. CHP genel başkanı işte bu gerçeklere rağmen bu isimler üzerinden kendi ülkesini karalayan bir genel başkan. Bu nasıl bir anlayış. Benim milletim zaten bunlara bir şey vermez o ayrı mesele de..

CHP TABANINA SESLENİYORUM

Ben CHP'nin tabanına sesleniyorum. Bu CHP nereye götürülmek isteniyor bir sorun. Gazetecilerle ilgili listeyi de biz isterse kendisine göndeririz. Çıksın CHP seçmenine o listeyi savunsun. Çıksın silahlı saldırıda bulunanları savunsun. Sen İsrail'in kirli çamaşırlarını yıkayacaksın ardından gazeteci olmayanlar yüzünden ülkeni şikayet edeceksin. Bu gaflettir hatta dalalettir. Bir kez deha tekrar ediyorum; pusulasını kaybeden bir kişi CHP'nin başında oldukça bizim işimiz kolay.. ana muhalefet demokrasilerin olmazsa olmazıdır. CHP Genel Başkanı zulüm ve baskıyla dolu geçmişine sahip çıkabilir. Ama Türkiye'yi o karanlık dönemlere götürmeye gücü yetmeyecek..

CHP 79 BİN SAATTİR KONUŞUYOR

12 saat boyunca konuşmakla övünüyor. Ne dedin ne söyledin onu söyle. CHP 79 bin saattir konuşuyor peki bugüne kadar ne dedi ne söyledi. Onlar konuşacak biz yapacağız. Biz bu yola kararlılıkla devam edeceğiz. Biz milletimizin hissiyatına kulak vereceğiz. Yüzde 50'yi almak sana her şeyi yapma yetkisini vermez. Yüzde 25'i almak azınlığın çoğunluğa tahakkumunu mu sağlıyor? Azınlıkların çoğunluğa hükmetmesi yetkisini de asla kimseye vermeyiz.