Eren Erdem hapiste Aleyna Tilki dinliyor
Detay Haber

Kapatılan Karşı gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Eren Erdem; FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde, yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla Silivri Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunuyor.

KİTABINDA ALEYNA TİLKİ'YE ATIF YAPTI

Eren, hapisteki günlerini anlatan kitabında ise Aleyna Tilki'den Justin Bieber'a, Mevlana'dan Firavun'a birçok ünlü isimden bahsetti.

Tilki'nin Dipsiz Kuyu şarkısını ilk defa koğuşunda dinleyen Eren Erdem, şarkıdan şu sözlerle bahsetti; "Geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında Aleyna Tilki’nin yerden yere vuruluşuna tanık oldum. O programa kadar Aleyna Tilki diye bir kişi yoktu hayatımda. Sonra, zihnimin uyarılarıyla daha fazla dikkat kesildim. Ve, “dipsiz kuyu” adında bir şarkıyı dinledim kendisinden.

Eren Erdem hapiste Aleyna Tilki dinliyor

"DİPSİZ KUYU ALEYNA'YLA HAYATIMA GİRDİ"

Mevlana Celaleddin Rumi’ye ait olduğunu bildiğim o şiir, Aleyna ile hayatıma girmişti. Aleyna, kınayıcıların kınamaları karşısında belki yitip kaybolmuş ve kendisini arar olmuştu.

Bu, kınayıcıların sözlerine yüklediğimiz büyük anlamlardan kaynaklanır. İnsanlara ihtiyacımız olduğuna inanırız. Oysaki İbrahim; Nemrut’un ateşine atılırken 'Bana Allah yeter' demiştir. Müstağni olmuştur. Müstağni, 'hiçbir şeye ihtiyaç duymayan' demektir.

Kutsal kitaplarda sıkça vurgulanır. Hatta Kur’an’da iki tip “müstağni” vurgusu yer alır. Tanrı dışında ihtiyacı olmayan ve zenginliği nedeniyle kimseye ihtiyacı olmadığını düşünen.

Eren Erdem hapiste Aleyna Tilki dinliyor

JUSTIN BIEBER'DAN DA ÖRNEK VERDİ

Bu örnekleri Justin Bieber için de verebiliriz. Aslolan; kimin, hangi maksadı gerçekleştirdiğini görebilmektir. Ve Tanrı, Firavun’da dahi görünür. Şu halde, Firavun’u değil; Firavun’ da da, bizde de olan benliğimizi taşlamalıyız. Ki ağzımız her açıldığında O konuşsun. Ve bırakmalıyız, O kuşansın gayret kuşağını…”