Ergene Nehri'nde arama çalışmaları yeniden başlatıldı

Muratlı ilçesinde, serinlemek amacıyla Ergene Nehri'ne girdikten sonra kaybolan üç çocuğun bulunması için başlatılan ve dün akşam havanın kararması nedeniyle ara verilen çalışmalara yeniden başlandı.

Ergene Nehri'nde arama çalışmaları yeniden başlatıldı

NEHİRDE ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü dalgıçları, Jandarma su altı kurtarma ekipleri ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, havanın aydınlanmısıyla, Aşağısevindikli Mahallesi'nde, nehirde arama çalışmalarına başladı. Dalgıçların su altında, diğer ekiplerin ise nehir yüzeyi ve çevresinde yürüttüğü çalışmalar sürüyor.

ÇOCUKLARIN YAKINLARI DA YARDIM EDİYOR

Aşağısevindikli Mahallesi sakinleri ve kaybolan çocukların yakınları, çalışmalarda ekiplere yardım ediyor. Ergene Nehri'ne serinlemek için giren 5 çocuktan Mehmet Vural ve Suat Kayabaş yüzerek kurtulmuş, Umut Yonat, Bahadır Sarı, Efe Baybüre ise kaybolmuştu.

KAYIP ÇOCUKLARDAN BİRİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Aşağısevindikli Mahallesi'nde girdikleri Ergene Nehri'nde kaybolan 3 çocuktan Efe Baybüre'nin cansız bedenine yüzmeye girdiği yerin 1 kilometre uzağında bulundu.

“EFE'NİN YAKINLARININ FERYATLARI YÜREKLERİ BURKTU”

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi, AFAD ekipleri ve İstanbul'dan Bölgeye çağrılan Jandarma Arama Kurtarma (JAT) ekiplerinin yoğun çalışması neticesinde Efe Baybüre'nin cansız bedeni nehirden çıkartıldı. Küçük Efe'nin babası Murat Baybüre ve dedesi Aydın Baybüre feryatları yürekleri burktu.

Ekipler kaybolan iki çocuğun cansız bedenlerini bulmak için çalışmalarına devam ediyor.