Ergin: Reyhanlı'da CHP'lileri Şam'a götürenler vardı

Ergin: Reyhanlı'da CHP'lileri Şam'a götürenler vardı

Çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Ergin, Reyhanlı zanlıları arasında CHP heyetini Şam'a götürenlerin de bulunduğunu söyledi.

"AKTÖRLER TÜRK AMA.."

Reyhanlı'daki saldırıları, "Bu topraklarda yapılmış en alçakça saldırılardan birisi" olarak nitelendiren Ergin, aktörlerin Türk vatandaşı olduğunu ancak olayın sınırötesine uzanan boyutunun bulunduğunu söyledi.

Saldırının faillerinin ve örgütün belli olduğunu kaydeden Ergin, "Önümüzdeki süreçte yargı kararları ortaya çıktıkça bugün failleri değiştirme gayreti içinde olanlar, eylemi başka organizasyonlar üzerine yıkmaya çalışanlar mahcup olacaktır" dedi.

Suriyeli sığınmacılarla ilgili bazı eleştirilere tepki gösteren Ergin, "Sığınmacıları suçlayanlar bu tertibin içindedir" dedi. Sınırda bazı fiziki tedbirlerin alınacağını söyleyen Ergin, Bab-ül Heva ile Cilvegözü arasında 2.5 kilometrelik duvar örüleceğini açıkladı.

"CHP'LİLERİ ŞAM'A GÖTÜREN EKİP"

Hatay'daki ikinci saldırının planlayıcısı olan zanlılardan bazılarının CHP heyetini Şam'a görüren ekipte bulunanlar arasında olduğunun tespit edildiğini kaydeden Ergin, "Elimizde belgeler var. Şu an soruşturma aşamasında" dedi.