Ergün Turan MIPIM Fuarı'nı değerlendirdi

f

Ensonhaber.com ÖZEL HABER

Fransa'nın Cannes şehrinde 15-18 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan MIPIM Fuarı'nda birçok ülkeden mimar, mühendis ve inşaat firmaları katılacak.

İstanbul Çadırı'nda 4 gün boyunca 89 ülkeden dünyanın en etkili 21 bin gayrimenkul profesyoneli ağırlanacak. Emlak Konut ve TOKİ'nin de yer aldığı çadır büyük ilgi görüyor.

"ÜLKEMİZİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR YER"

TOKİ Başkanı Ergün Turan ile MIPIM'de bir röportaj gerçekleştirdik. Turan, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak bilinen MIPIM'e 3'üncü kez katıldıklarını belirtti. İlk kez 2009- 2010 yılları arasında geldiğini vurgulayan Turan, fuarın İstanbul'un tanıtımı için güzel bir fırsat olduğunu söyledi.

Turan, "Türkiye'deki dışa açık gayrimenkul yatırımlarının büyük bir kısmı İstanbul kaynaklı. İstanbul Ticaret Odası geçen yıl İstanbul maketi üzerinden güzel bir tanıtım yaptı. TOKİ olarak Emlak Konut ile birlikte ve diğer firmalarımızla beraber İstanbul maketine destek verdik ve yerinde gördük. Gerçekten çok güzel olmuş. Londra ve Paris'in arasında yer almak önemli bir prestij kaynağı. Burada yerimizi aldık. Ülkemizin yatırım portföyünü ve marka değerini artırmak için önemli bir yer burası" şeklinde konuştu.

"BU BİR SATIŞ FUARI DEĞİL"

Fuarla ilgili beklentilerine de değinen Turan, "Bu bir satış fuarı değil. Ülkedeki gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul yatırımcılarının ülke üzerindeki değerlerini yansıtıcak olan bir fuar. Aslında yatırımcıyla finansmanı bir araya getirecek fuarlardır bunlar. Dolayısıyla bu açıdan önemli."

Fuardaki katılımı da değerlendiren Turan, "Türkiye bu sene Büyükşehir Belediyelerle de burada katılım sağladı. İyi bir katılım var. Önemli olan burada yatırımcıya çekmektir. TOKİ olarak Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün en önemli aktörlerinden bir tanesiyiz. Emlak Konut da bizim iştirak şirketimiz olarak en büyük yatırım ortaklığı şirketidir. Aslında tam da burada olması gereken kurumdur. Bu sene çok güçlü bir şekilde Genel Müdürümüz ve Yönetim Kurulumuz da burada. İnşallah ülkemizin marka değerini artıracak çalışmalarda bulunuruz." diyerek sözlerini sonlandırdı.