Ermeni Kıbrıs gazisi askere gönüllü komando olarak gitmiş
Ajanslar

İstanbul’da pazartesi günü yaşamını yitiren ve önceki gün Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilen Kıbrıs gazisi Murat Mihran İşler’in ailesi, babalarının tam anlamıyla bir vatan sevdalısı olduğunu söyledi.

Ermeni Kıbrıs gazisi askere gönüllü komando olarak gitmişKıbrıs gazisi Murat Mihran İşler için, Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde tören

ASKERE GÖNÜLLÜ KOMANDO OLARAK GİTMİŞ

Türk bayrağına sarılı tabutun kiliseye askerlerin omzunda getirilmesinin kendilerini çok duygulandırdığını belirten Murat Mihran İşler’in yeğeni İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, “Amcam zamanında askere komando olarak gidebilmek için gönüllü oldu. Hatta boyunun 2 santim kısa olması yüzünden sorun yaşamış ama bir şekilde gitmeyi başarmış.” dedi.

Ermeni Kıbrıs gazisi askere gönüllü komando olarak gitmiş

Amcasının ‘Murat’ ismini Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında kullanmaya başladığını söyleyen İşler, “Kıbrıs’a gideceği belli olunca adını ‘Murat’ olarak herkese duyurmuş. Bunu orada yabancılık çekmemek, diğer silah arkadaşlarına yakın olmak için yapmış. Zaten daha sonra da herkes amcamı Murat diye tanıdı. Kendisi Hıristiyan’dı. Ama tam bir Türk’tü.” diye konuştu.

GAZİ CENAZESİ İSTEDİ

Habertürk'ten Hasan Örnekoğlu'nun haberine göre; babasının herkesin sıkıntısına koşan biri olduğunu anlatan Arda İşler, Türk vatandaşlığından gurur duyduklarını söyledi: “Babam, ölmeden bir gün önce gelinine ‘Patrikhane’ye söyleyin, cenazemi ‘gazi’ olarak kaldırsınlar’ demiş. Gazi töreni bizi çok mutlu etti.”

Kıbrıs gazisine görkemli uğurlama VİDEO

Ermeni Kıbrıs gazisi askere gönüllü komando olarak gitmiş