Erzincan'da 1 ton 271 kilo eroin yakalandı
AA

Bir istihbaratı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Erzincan-Erzurum kara yolundaki uygulama noktasında durumundan şüphelenilen 06 BCD 99 plakalı tırı durdurup, kapalı olan çekicisinde arama yaptı.

HAYVAN YAĞLARI ARASINA SAKLANMIŞ

Arama sonucunda, Van'dan İstanbul'a gittiği belirlenen tırın çekicisindeki dondurulmuş hayvan iç yağları arasına saklanan yüklü miktarda eroin ele geçirildi.

Erzincan'da 1 ton 271 kilo eroin yakalandı

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Halen arama ve eroinin miktarının tam tespiti için polislerin çalışmasının sürdüğü tırdaki 3 kişi gözaltına alındı.

Olayın ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu uygulama noktasına gelerek, operasyona ilişkin bilgi aldı.

Erzincan'da 1 ton 271 kilo eroin yakalandı

Erzincan'da 1 ton 271 kilo eroin ele geçirildi VİDEO

1 TON 271 KİLOGRAM EROİN

İl Emniyet Müdürü Şensoy ise yaptığı açıklamada, tırdaki aramalarında ilk etapta ele geçirilen eroin miktarının 500 kilogram olduğunu tahmin ettiklerini ancak genişletilen aramada bir miktar daha eroin elde ettiklerini anlattı.

Detaylı arama sonucu tırda ele geçirilen eroin miktarın arttığını vurgulayan Şensoy, "Tırda genişletilen araştırmalar sonucu ele geçirdiğimiz eroin miktarı yaklaşık 1 ton 271 kilograma ulaştı. Elde edilen eroinin net miktarı arkadaşlarımızın detaylı ölçümleri sonucu belirlenecek." dedi.

Polislerce el konulan tırdaki aramalarının tamamlandığı ve elde edilen uyuşturucunun İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Erzincan'da 1 ton 271 kilo eroin yakalandı

BAKAN SOYLU'DAN RESMİ AÇIKLAMA

Polis Akademisi Başkanlığı Suç Araştırmaları ve Kriminoloji Araştırma Merkezi Müdürlüğü (SAMER), Antalya'nın Belek turizm bölgesindeki bir otelde 'Uluslararası Uyuşturucu Konferansı' düzenledi.

'Türkiye'de ve dünyada uyuşturucuyla mücadele' ana temasıyla gerçekleştirilen uluslararası konferansın açılış konuşmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Bakan Soylu, denizde, karada, okul önlerinde, Kato Dağı'nda, Pülümür Yaylası'nda, 2000-3000 metre yükseklikteki operasyon noktalarında, uyuşturucunun bütün mecrası boyunca ciddi bir takip ve mücadele içinde olduklarını söyledi.

Hem bir saha pratiği hem de bir literatür ortaya koymaya çalıştıklarını dile getiren Soylu, bu yıl ele geçirilen uyuşturucuda son rakamları da açıkladı. Soylu, "Sadece 2018'de 134 bin 88 operasyon yaptık. Yaklaşık 80 ton esrar, 19,6 milyon captagon tablet, 7,8 milyon adet ecstasy yakaladık. Yakaladığımız eroin miktarı 15,9 tondu. Dün güzel bir haber aldık. Arkadaşlarımız Erzincan'da bir TIR'ın kasasında 1271 kilo eroin yakaladı. Bunu da rakamlarımıza ilave ettik. Tek seferde yakalamalarda önemli bir rakamdı. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma buradan selamlarımı ve tebriklerimi gönderiyorum. Eroin rakamına Erzincan'da dün yakaladığımız 1271 kilo eroin dahil değildir." diye konuştu.

ELAZIĞ'DA DA OPERASYON YAPILDI

Sabah saatlerinde ise Elazığ'da bir operasyon gerçekleşti. DÜzenlenen operasyon sonucu 5 şüpheli adliyeye sevk edildi. Ayrıca operasyon kapsamında ise 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek ve 6 adet fişeklenmiş esrar, 1 kilo 215 gram kubar esrar , 6 adet ecstasy ve 115 adet Lyrica hap ele geçirildi.

Erzincan'da 1 ton 271 kilo eroin yakalandı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)