Erzurum'da çığ tehlikesi korkutuyor

Erzurum'da çığ tehlikesi korkutuyor

Erzurum kent merkezinde gece başlayan ve aralıklı olarak devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Cadde ve sokakların karla kaplandığı kentte belediye ekipleri karla mücadele çalışması başlattı. Vatandaşlar, kardan kapanan ev ve iş yerlerinin önünü temizlemeye çalışırken, belediye ekipleri cadde ve sokaklarda kar temizliği yaptı.

ÇOK SAYIDA KÖY VE MEZRA YOLU KAPANDI

Toplanan karlar kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşınırken, caddelerde oluşan buzlanmaya karşı ekipler tuzlama çalışması yaptılar. Kar yağışı dolayısıyla Erzurum'da çok sayıda köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, meteorolojik uyarıda bulunarak bölgede kar yağışı beklendiğini belirtti.

ÇIĞ UYARISI

Yapılan yazılı açıklamada, “Bölgemizde kar yağışından dolayı, yerde mevcut kar örtüsü sebebiyle yüksek kesimlerde çığ tehlikesi bulunduğu bildirilmekte olup, meteorolojik değerlendirme doğrultusunda ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma ve heyelan olaylarına karşın dikkatli olunması gerekir” denildi.

4 ÇOCUK ANNESİ KADIN ÇIĞ ALTINDA KALDI

Öte yandan Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Hamzalar köyünde dün akşam saatlerinde çığ düşmesi sonucu 4 çocuk annesi Haves Kaldır adlı kadın hayatını kaybetti.