Nisan ayında kar sürprizi
Ajanslar

kar

Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Bolu’da yağan kar Nisan ayında ilginç manzaralar oluşturdu. Bayburt’ta bir önceki gün 20 derecelerde seyreden hava bir anda eksilere düşünce şehir beyaza büründü. Abant Tabiat Parkı’nda ise 20 dakika süren yağış şaşkınlık yaşattı.

BAYBURT'TA NİSAN KARI

Bayburt'ta akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Bayburt'ta akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız süren kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Nisan'ın son günlerinde yağan kar vatandaşları da şaşırttı. Bir gün önce 20 derecelerde seyreden hava sıcaklığının aniden sıfırın altına düşmesiyle sokaklar da boş kaldı.

NİSAN AYINDA KAR SÜRPRİZİ

Nisan ayında kar sürprizi

Erzurum'a Nisan'da kar sürprizi İZLE

ERZURUM'DA KAR

Yazı bekleyen Erzurumlular kışa geri döndü. Kent merkezinde zaman zaman lapa lapa, zaman zaman da tipi şeklinde gerçekleşen yağışın ardından kent merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığı 6 santimetreye, yüksek kesimlerde de 15 santimetreye ulaştı.

"BİZ ALIŞIĞIZ KARA KIŞA"

Nisan’ın 21’inde yeniden kar yağışının etkili olmasının birçok ilde şaşırtıcı olabileceğini ama Erzurum için normal olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Erzurum’da temmuz ayında da kar yağdığı söyleniliyor. Bizler alışığız kara kışa” dediler.Nisan ayında kar sürprizi

ABANT’A 21 NİSAN KARI

Bolu’nun tatil merkezi Abant Tabiat Parkı’nda sabah saatlerinde yaklaşık 20 dakika etkili olan kar yağışı sonrasında beyaza büründü. Bolu’nun yüksek kesimlerine sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Abant Tabiat Parkı’nda kısa süreli yağan kar yağışı sonrasında tatilciler şaşkınlık yaşarken, 21 Nisan’da yaşanan karın keyfini çıkarttılar.

GİRESUN’DA NİSAN KARI

Giresun’un Dereli İlçesi'ne bağlı Yavuzkemal Beldesi'nde etkili olan kar yağışı sonrası yer yer bazı alanlar beyaza büründü. Meteoroloji dün şiddetli yağmur konusunda uyarmıştı. Akşam saatlerinde başlayan rüzgar gece saatlerinde yerini Giresun’da yağmura bıraktı. Yüksek kesimlerde ise kara dönüştü. Yüksek kesimlerdeki kar yağışının yarın da etkili olması bekleniyor.Nisan ayında kar sürprizi

Gümüşhane'ye Nisan'da kar sürprizi İZLE

CUMA'DAN SONRA HAVA ISINACAK

Öte yandan kar yağışının özellikle yüksek geçit noktalarında ulaşımda aksamalara sebep olduğu, bu yolları kullanacak sürücülerin zincir ve çekme halatsız yola çıkmamaları istendi.

Meteoroloji yetkilileri ise kar yağışının ardından zirai don uyarısında bulunarak cuma günü de hafif şekilde gerçekleşmesi beklenen kar yağışının yerinin hafta sonu güneşli bir havaya bırakacağını, hava sıcaklığının yeniden mevsim normallerine döneceğini belirttiler.

ARDAHAN’A DA KAR YAĞDI

Ardahan’da Nisan ayının son günlerinde yağan kar şaşırttı. Ardahan’da akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı şaşkınlığa yol açtı. Kent merkezi kısa sürede beyaza büründü. İl merkezi başta olmak üzere ilçelerde de etkili olan kar yağışı artarak devam ediyor. Kar yağışı ile birlikte araçlar ve çiçek açan ağaçlar kar ile kaplandı. Kar yağışının tipiye dönüşmesi sonrası ise sürücüler zor anlar yaşadı.Nisan ayında kar sürprizi

"KIŞ GERİ GELDİ"

Rıdvan Dündar adlı vatandaş, "Nisan 21’inde kış geri geldi. Ardahan’da yazı beklerken kışa geri gidiyoruz. Köylü ne ekinini ekebiliyor, ne tarlasına tohum atabiliyor nede tarlasını koşabiliyor. Şu anda herkes zor durumda ve ot bitti, saman bitti, hayvanların yiyeceği bitti, kömür bitti. Üst kademedekiler bunları görmüyor mu? Bizleri burada bekçi etmişler, kendileri orada her türlü sefayı sürüyorlar. Biz de burada cefa çekiyoruz” dedi. Hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar düştüğü kentte meteoroloji verilerine göre kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

Nisan ayında kar sürprizi