Eşe Ana’nın okul hayali gerçek oluyor

eşe

Uşak Eşme'de, 70 yaşındaki Eşe Eğerci 17 Yıl önce Hakkari'de şehit olan oğlu Mustafa Eğerci'nin şehitlik tazminatı ve maaşına 15 yıl hiç dokunmayarak aldığı paraları biriktirdi.

Vatan'ın haberine göre; iki yıl önce toplam 250 bin TL'yi oğlunun adına okul yapılması için Eşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı.

Dört çocuğu olan Eşe Ana, Konak köyünde tek katlı evinin yer minderiyle kaplı koltuk olmayan salonunda, sadece ufak bir televizyon ve bir de kömür sobasıyla görüntülendiğinde bu örnek davranışı gözyaşlarına neden oldu.

Eşe Ana’nın okul hayali gerçek oluyor

TÖRENE KATILACAK

İşte tam iki yıl sonra Eşe Ana'nın hayali olan okulun tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. Eşe Ana'nın oğlu Kamil Eğerci, okul için Eşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerinde, ilçenin bir imam hatip lisesine ihtiyacı olduğunu öğrendiklerini ve tamamlanmak üzere olan okulun yakın zamanda annesinin de katılacağı bir törenle açılacağını söyledi. Annesinin durumunun iyi olduğunu söyleyen Kamil Eğerci, "Annemin biriktirdiği 250 bin TL dışında okulun kalan diğer maliyeti Milli Eğitim tarafından karşılandı" dedi. Eşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Killi de, "Okulumuzun inşaatı tamamlanınca okulumuzun ismi Şehit Mustafa Eğerci Anadolu İmam Hatip Lisesi olacak ve 24 derslikli modern bir eğitim yuvası olacak" dedi.