Eşek taşıdığı yükün altında kayboldu
İHA

Mardin’in tarihi ve turistik bölgelerinden olan Birinci Cadde'de bir kişinin, yanında gezdirdiği eşeğe yüzlerce kiloluk ev eşyalarını taşıtması, vatandaşların tepkisini çekti.

İlçede esnaflık yapan Melek Akarmut, eşeğe işkence edilmesine sessiz kalmadı. Şahsa tepki gösterip peşinden koşan Akarmut, tüm bu anları cep telefonuna kaydetti.

Eşek taşıdığı yükün altında kayboldu VİDEO

"HAYVAN İLERİ GİTTİĞİNDE DÜŞTÜ"

Eşeğin yürümekte bile güçlük çektiğini gördüğünü ve vicdanının sızladığını söyleyen Akarmut, “Hayvanı gördüm, üzerinde iki çekyat vardı ve zor yürüyordu. Arkalarından nasıl koştum bilmiyorum, görüntüledim. Hayvan az ileri gittiğinde düştü ve eşyalar kırıldı. Her yere şikayette bulundum. Gereken işlemleri yapacaklar. Bağırmaktan sesim kızıldı.

Eşek taşıdığı yükün altında kayboldu

HAYVANLARIN BİZE ZARARI YOK

Bir hayvana, bu eziyeti yapan Mardinli olamaz. Bu görüntüler hiç hoş değil. Yaralı bir hayvan gördüğümde barınağı ararım ve hemen müdahale ederler. Evimden her gün hayvanlar için mamalar getiririm. Hayvanların bize zararı yok ama bizim hayvanlara zararımız var. Mardin’de birçok insan hayvanlara destek oluyor, ilk kez bu manzara ile karşılaştım ve çok üzüldüm.” dedi.

Akarmut, eşeğe işkence yapan zanlıyı gerekli kurumlara şikayet ettiğini ve yakalanması için çalışmalara başlandığını belirterek, bu tarz hareketlerde bulunanların cezalarını çekmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Eşek taşıdığı yükün altında kayboldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)