Eser Yenenler kimdir?

e

ESER YENENLER KİMDİR?

14 Şubat 1984 Bursa doğumludur. İlk ve Orta öğretimini Bursa’da görmüş, liseyi de yine Bursa Gazi Anadolu Lisesi'nde okumuştur. Tiyatroya başladığında henüz 11 yaşında olan Yenenler, 6 yaşında iken babasını kaybetmiştir. 2 ablası vardır.

Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirmiştir. Sırasıyla Bursa Belediye Gençlik Tiyatrosu'nda, Bursa Devlet Tiyatrosu'nda, İstanbul Akademi Hayat'ta ve son olarak 2006 yılında Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği BKM Mutfak'ta yer almıştır.

KARİYERİ

Kanal D’de yayınlanan BKM oyuncuları tarafından hazırlanan ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ adlı komedi programında sunuculuk, yazarlık ve oyunculuk yapmıştır. İlk televizyon deneyimi olarak 2003 yılında 'Aliye' dizisinde ‘Özgür’ karakterini oynamıştır.

Star Tv’de ‘Eyvah Düşüyorum’ adlı yarışma programını sunmuştur. BKM Mutfak ekibinde olan arkadaşları İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç ile Star Tv’de yer alan '3+1' programına başladılar. Daha sonra ise Acun Medya yapımcılığında, '3 Adam' adlı programa başladılar bu program hala devam etmektedir.

Sunuculuk ve oyunculuğun yanı sıra ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ adlı yarışma programında da jürilik yapmıştır. Oyuncu yine Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak ile yürttüğü ‘Bana Baba Dedi’ adlı dizide başrol oynamıştır.