Eşi başını açan AK Partili eski vekilden açıklama

ö

AK Parti'den milletvekilliği için tekrar aday gösterilmeyince eşinin başörtüsü takmayı bıraktığı, kendisinin de sakalını kestiği söylenen AK Parti İzmir eski Milletvekili Rifat Sait, yazılı bir açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"EŞİM BAŞINI 7 NİSAN'DA AÇTI"

Kendisinin sakalını hacdan döndükten kısa süre sonra kestiğini, eşinin ise başını, milletvekilliği adayları belirlenmeden önce 7 Nisan 2015 tarihinde kendi kararıyla açtığını bildirdi.

Bu haber ve iddiaların AK Parti'yi yıpratmaya yönelik olduğunu, yargıda hesap soracağını vurgulayan Sait şöyle dedi:

Eşi başını açan AK Partili eski vekilden açıklama

"MEVLİT SIRASINDA SAKALIM VARDI"

"İlk defa, 2011 yılında milletvekili seçildikten sonra iddia edildiği gibi sakal bırakmadım. Keza eşimin başı da bu dönemde açıktı. Yıllarca bu durum değişmedi. 2014 yılının Eylül ayının sonunda bir fırsatını bularak, farz olduğu için eşim ve ben hacca gittik. Doğal olarak, bu kutsal görevimizi ifa ederken eşim başını örttü ben de bu dönemde sakalımı kesmedim. Hacdan döndükten sonra, tebrikleri kabul ederken ve düzenlenen mevlit sırasında yaklaşık bir hafta süreyle sakalım vardı. Ondan sonra TBMM çatısı altında görevime başlarken sakalımı ve bıyığımı kesmiştim. Beni hiç kimse TBMM çatısı altında ya da AK Parti Genel Merkezinde sakalla görmemiştir. Benim sakal bırakanlara da saygım büyüktür, sakal sünnettir, güzeldir. Ama ben sakal bırakmadım.

Eşi başını açan AK Partili eski vekilden açıklama

TESPİT EDİP BASINA SUNACAĞIM

Genel Başkanımızla ve Cumhurbaşkanımızla çekilen fotoğraflarım ve TBMM kamera kayıtları da açıklamalarımı doğrulamaktadır. Eşimin durumuna gelince; Eşim 2014 yılı Ekim ayında hacdan döndükten sonra da başını bir süre açmadı. Ancak daha sonra 7 Nisan 2015 tarihinde milletvekili adayları belirlenmeden çok daha önce eşim kendi kararı ile başını açmıştır. Bu durum, hava alanlarındaki, resmi dairelerdeki gibi kimsenin müdahale imkânının bulunmadığı kamera kayıtlarıyla dahi sabittir. Bunları da tespit ettirerek basına sunacağım. Dolayısıyla eşimin başını açmasının benim milletvekili adaylığımla ilgisi yoktur."

Eşi başını açan AK Partili eski vekilden açıklama

"OYUMUZUN RENGİ AK PARTİ"

Eşinin son seçimlerde oy dahi kullanmadığı, seçimde AK Parti'ye destek için kampanyalara katılmadığı iddialarının asılsız olduğunu kaydeden Sait şöyle devam etti:

"Eşim son dönemde önemli bir ameliyat geçirdi. Buna ilişkin doktor raporları ve hastane kayıtları var. Buna rağmen seçim günü eşim de benimle birlikte gelerek oyunu kullanmıştır. Oyumuzun rengi AK Parti'dir. Bundan dolayı gurur duyarız. Diğer yandan eşimin seçmen listesine oy kullandığına dair attığı imzası ile sabittir. Hatta benim ve eşimin, 7 Haziran'da oy kullanırken çekilen fotoğraflarımız da vardır.

Eşi başını açan AK Partili eski vekilden açıklama

FOTOĞRAFLAR MEVLİT SIRASINDA ÇEKİLDİ

Yalan habere yer veren gazetelerin kullandıkları; benim sakallı eşimin başörtülü olduğu fotoğraf hacdan döndükten 2-3 gün sonra yapılan mevlit sırasında çekilmiştir. Benim sakalsız eşimin ise başı açık vaziyette yer aldığı diğer iki fotoğraftan birisi 2011 yılında milletvekili olduğum dönemde mecliste, diğeri de 27.01.2013 tarihinde Bornova Bayraklı İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin düzenlediği bir gecede çekilmişti. İnternet ortamında buldukları bu fotoğrafları bile vatandaşların husumetini bizlere yöneltecek şekilde farklı bir dizayn içerisinde çarpıtarak kullanmışlardır. Atılan iftira sebebiyle ben ve ailem büyük bir üzüntü yaşadık. Yaratılan yalana bağlı karalama ile toplumun husumeti başta mensubu bulunduğum AK Parti'ye yöneltilirken, bazı kişilerden bana ve eşime ağza alınmayacak derecede küfürlü sataşmalar, gelmiştir. Bu şahıslar için yargı yoluyla gereken yapılacaktır.

Eşi başını açan AK Partili eski vekilden açıklama

ASLA İKİYÜZLÜLÜK YAPMADIM

Beni yakından tanıyan pek çok kişi benim asla böyle bir ikiyüzlülük yapmayacağımı ve gerçek durumu bildiği için, telefonla arayarak üzüntülerini dile getirdiler. Bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da hiçbir menfaat gözetmeden ve karşılık beklemeden mensubu olduğum AK Parti'nin başarılı olabilmesi için ailecek mücadelemizi sürdüreceğiz. Devletimizin ve milletimizin geleceğinin AK Parti'nin başarısına bağlı olduğuna inancımız tamdır. Ben temel doğrularından sapmayan, inancı ve vicdanı için yaşayan bir insanım. Asla ikiyüzlülük yapmadım, yapmam. Başımız dik alnımız aktır.

AİLECEK ÇOK ÜZGÜNÜZ

AK Parti'nin bir neferi olarak milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Beni ve eşimi hedef alan karalama sebebiyle ailecek çok üzgünüz."

AK Partili eski vekilin eşi başını açtı

Eşi başını açan AK Partili eski vekilden açıklama