Eşinden Ekrem Dumanlı'ya: Keşke sen tutuklansaydın

j

14 Aralık Cemaat'e yönelik operasyonda gözaltında tutulup serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Haber TV'de katıldığı Gündem Özel programında Metin Yıkar'ın sorularını cevapladı. Dumanlı, bu işin unutulmayacağını ve burada kalmayacağını söyledi. Dumanlı, 'makul şüpheli' yasasının ilk sanıklarının kendileri olduklarını ifade etti.

"'EŞİM KEŞKE SEN TUTUKLANSAYDIN' DEDİ"

Dumanlı mahkeme sürecini ve eve dönünce eşinin tepkisini ise şöyle anlattı;

"Hakim karşısına çıktık. Hidayet Beyl'e orada bir araya geldik. Hep faziletli insan olarak gördüm. Dedim ki, 'ya beraber el ele çıkalım, ya beraber el ele hapse girelim'. 'Hayırlısı olsun' dedik. Ama ayrılınca, o tutuklanınca üzüldüm. Eşime, 'bir Hidayet Bey'in eşini ara.' 'Ben arayamam' dedi, ağladı. Ardından dedi ki, 'aranızdan biri tutuklanacaksa keşke seni tutuklasalardı.' Niye dedim, 'senin tecrüben var, hem adamın hastalığı falan varmış. Ben şimdi eşini arayıp ne diyeceğim?'

AHMET ŞIK'LA GÖRÜŞME KONUSU

Dumanlı, Ahmet Şık'ın kendisiyle görüşmek istememesi konusunda da şu yorumu yaptı;

"Ahmet Şık görüşmek istememiş. Canı sağolsun. Biz kimseden yardım istemiyoruz. Bugün zor durumdayız diye kimseden yardım beklemiyoruz. Ben sadece Allah'tan yardım beklerim."