Eşinden şiddet gören Adanalı: Erkek hakları hiç mi yok
DHA

ADANA

Seyhan ilçesinde yaşanan olayda eşinden şiddet gören İsmail Tokalı, mahkemeye yaptığı başvurularıyla eşi Ayşe Tokalı'ya 5 kez evden uzaklaştırma cezası aldırdı ancak hala evine gidemiyor.

ŞİDDETÇİ EŞ KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Polislerin eve gelerek mahkeme kararını tebliğ ettiği Ayşe Tokalı, uzaklaştırma kararına tepki göstererek eşi İsmail Tokalı'yı suçladı. Kocasının kendisini tehdit ettiğini ileri süren Tokalı, dilekçesinde evden uzaklaştırma kararının kaldırılmasını ve eşinin kendisi ile çocuklarına yaklaşmamasını istedi.

Eşinden şiddet gören Adanalı: Erkek hakları hiç mi yok

Ayşe Tokalı’nın suçladığı İsmail Tokalı ise, Seyhan'ha bulunan bir oto tamirhanesinde tek başına yaşamaya çalıştığını, evine gidemediği için sandalyelerin üzerinde uyuduğunu söyledi. Eşine yönelik suçlamalarda bulunan İsmail Tokalı, şunları söyledi:

"SANKİ BEN UZAKLAŞTIRILMIŞIM GİBİ TEHDİT VAR, EVİME GİDEMİYORUM"

"Evden uzaklaştırma kararını, beni darp ettirdiği için aldırdım. Eşim zaten beni eve almıyor ki. Sokakta, tren yolunda yattım. Üşüdüm, hasta oldum. Yaşadıklarımdan sonra 103 kiloydum, 83 kiloya düştüm. Sanki ben uzaklaştırılmışım gibi tehdit var, evime gidemiyorum. Kızımı bile damadımdan ayırmaya çalışan bir anne bu. Ben de defalarca evden uzaklaştırma cezası aldım. Yalan dolanla polisi aradığı zaman hemen işlem yapıyorlar. Kadın hakları tamam. Zaten saygım var kadın haklarına. Tamam ben dövsem, kovsam haklı ama ters baksam 155’i arıyor. Burayı aradı mı zaten 3 dakikada polis geliyor. 6’ncı dakika karakoldasın. 10’uncu dakika uzaklaştırma kağıdını eline veriyorlar. Gidemiyorsun eve.

KADIN HAKLARI VAR AMA ERKEK HAKLARI HİÇ Mİ YOK?

Eşim evden uzaklaştırma kararına uymazsa yapacak bir şey yok. Savcılarımız var, hakimlerimiz var. Kimin haklı kimin haksız olduğunu biliyorlar ama kitapta öyle yazmıyor. Kadın hakları var ama erkek hakları hiç mi yok Türkiye’de? Bu erkek hakkı yani baba hakkı değil mi? Ben babayım ya. Yatacak yerim yok ki. Bu tamirhanede kalıyorum. Uzaklaştırma kararı var ama eve tehditler yüzünden gidemiyorum. Savcılarımıza hakimlerimize güveniyorum."

Eşinden şiddet gören Adanalı: Erkek hakları hiç mi yok

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)