Eşine şiddet uygulayan kadına evden uzaklaştırma cezası
Ajanslar

Merkez Seyhan İlçesi’nde oturan ev kadını Ayşe Tokalı, 23 yıl önce şoförlük yapan İsmail Tokalı ile evlendi. Bu evlilikten şimdi en küçüğü 7, en büyüğü 22 yaşında 6 çocukları olan çift, değişik tarihlerde çeşitli nedenlerle tartışıp kavga etti. Bu geçimsizlik nedeniyle bazen İsmail Tokalı, bazen de Ayşe Tokalı polise gidip şikayetçi oldu.

Eşine şiddet uygulayan kadına evden uzaklaştırma cezası

4 DEFA UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALDI

Şikayetler sonucu İsmail Tokalı hakkında tam 4 kez, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında çeşitli sürelerde eşine yaklaşmama ve evden uzaklaştırma kararı verildi.

KOCA ŞİKAYET ETTİ

İsmail ve Ayşe Tokalı, geçen 21 Haziran’da yine tartıştı. Komşuları da tartışmaya müdahale ederek kavga etmelerini önledi. Sonrasında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden İsmail Tokalı, eşinin kendisine şiddet uygulayıp, hakaret ve tehditlerde bulunduğu yönünde şikayetçi oldu.

KADINA UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERİLDİ

Şikayeti değerlendiren Adana 5’nci Aile Mahkemesi ise, Ayşe Tokalı hakkında ’eşine şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürücü söz ve davranışlarda bulunmama, 1 ay süreyle yaşadığı adresinden uzaklaştırma ve evine yaklaşmama’ kararı verdi.

Kamyon şoförlüğü yapan İsmail Tokalı, şehir dışına çalışmaya giderken, polislerin eve gelerek mahkeme kararını tebliğ ettiği Ayşe Tokalı, uzaklaştırma kararına tepki gösterdi.

"ÇOCUKLARIMLA NEREYE GİDEYİM?"

Evde 6 çocuğu ve 2 torunuyla yaşadığını, gidecek yerinin bulunmadığını söyleyen Ayşe Tokalı, gözyaşları içinde şunları söyledi:

"Tam 23 yıllık evliyim. Evlendiğimizden beri dövüyor, laf söylüyor, sokağa atıyor. Eline içki alıp dövüyor. 4 kez uzaklaştırma kararı aldırdım. Tam 2 kez boşanma davası açtım, çocuklarım için vazgeçtim. Barıştık diye boşanamadım.

Geçen gün yine tartıştık. ’Eşim beni dövdü’ diye beni şikayet etmiş. Kimse beni arayıp ifademi almadı. Eşime şiddet uyguladığım gerekçesiyle 1 ay evden uzaklaştırma kararı verdiler. Çocuklarım, kızlarım yanımda. Gidecek bir yerim yok. Ben nereye gideyim?

Devlet onu eve alıyor, neden beni atıyor? Nasıl bir adalet bu, nasıl bir devlet ben anlayamadım. Ben uzaklaştırma kararına uyamam, nasıl çıkacağım evimden, nereye gideceğim? Sokağa mı düşeyim? Ben onu dövmedim. Evlatlarım babalarının yüzüne bakamıyor, içip içip eve geliyor, bize işkence yapıyor. Biri bize yardım etsin. Haftaya mahkemeye gidip uzaklaştırma kararına itiraz edeceğim."