Eşine tokat atan kocaya 3 bin lira para cezası
DHA

TOKAT

Aydın'da eve alkollü gelen koca M.G., eşi D.G. ile tartışmaya başladı. Birden sinirlerine hakim olamayan M.G., eşinin yüzüne iki tokat attı. D.G., hastaneye gidip darp rapor alarak eşinden şikayetçi oldu.

HAPİS CEZASI İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Cumhuriyet Savcısı koca M.G., hakkında 'Eşe karşı kasten basit yaralama' suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması için asliye ceza mahkemesi'nde dava açtı. Aydın 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, daha önce eşinden şikayetçi olan D.G., “Eşimle tartıştık. Tartışma sırasında sanık eşim bana elleriyle bir kaç kez vurdu. Fakat ben eşim hakkında şikayetimden vazgeçiyorum" dedi.

BERAATİNİ İSTEDİ

Eşini dövmekle suçlanan koca M.G., ise “Eşime tokatla vurduğum doğrudur. Kendisiyle tartıştık. Sinirlerime hakim olamadım ve eşime elimle birkaç kez vurdum. Bu sırada alkollüydüm. Yaptığıma pişmanım. Beraatimi istiyorum. Mahkeme aksi kanatte ise lehime olan hükümler uygulansın" dedi.

3 BİN LİRALIK PARA CEZASI

5'inci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Akın Dombaycı, sanığın geçmişteki sabıkasının olması ve tekerrür etmesi ile nikahlı eşine karşı suçu işlemesi nedeniyle 150 gün adli para cezasına, günlüğü 20 liradan toplam 3 bin lira para cezasına çarptırdı. Hakim Dombaycı, para cezasının 20 eşit taksitle ödenmesine karar verdi, para cezasının bir taksidini ödememesi halinde tutuklanacağını belirtti.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)