Eski İhvan Başkanı Akif'in sağlık durumu kritik
AA

4 yıldır darbeci rejimin esiri olarak hapiste tutulan ve idam ile yargılanan Müslüman kardeşler teşkilatı (İhvan) Rehbrlik Konseyi Başkanı 89 yaşındaki Muhammed Mehdi Akif'in sağlık durumunun kötüleştiği belirtildi.

Sosyal medya hesabından kızı tarafından yapılan açıklamada Akif'in asğlığının kritik seviyeye geldiği belirttilirken, "Doktorlar babamın ölümle pençeleştiğini söyledi. Şu anda ne bir şey yiyebiliyor ne içebiliyor, sadece serumla besleniyor. Bu yüzden konuşma ve gözlerini açma konusunda çok zorlanıyor." açıklamasını yaptı.

Eski İhvan Başkanı Akif'in sağlık durumu kritik

Akif'in kızı Alya Necla Akif, 4 yıldır tutuklu bulunan babasının sağlık durumuyla ilgili Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, "Babamın sağlığı her geçen gün kötüleşiyor, durumu çok kritik." ifadelerini kullandı.

Eski İhvan Başkanı Akif'in sağlık durumu kritik

DARBECİ BAKANLIK SESSİZ

Mısır Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Mısır'da Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından tutuklanan Muhammed Mehdi Akif, sağlık sorunları nedeniyle aynı yıl eylül ayında askeri hastaneye sevk edilmişti.

Eski Rehberlik Konseyi Başkanı Akif, yargılandığı "Rehberlik Konseyi Olayları" davasında müebbet hapis cezasına çarptırılmış, ancak Yargıtay ocak ayında hükmü bozarak yeniden yargılanmasına karar vermişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)