Etyen Mahçupyan'dan Zaman'a veda yazısı

Etyen Mahçupyan'dan Zaman'a veda yazısı

Dershanelerin kapatılması tartışmalarıyla başlayan ve 17 Aralık süreciyle doruk noktasına çıkan AK Parti Cemaat kavgası bir yol ayrılığına daha neden oldu.

Cemaat'in hükümete yönelik operasyonlarını tek tek eleştiren, hatta bunu Cemaat'in yayın organı Zaman'da yapan Etyen Mahçupyan sonunda gazete ile yollarını ayırdı.

GAZETESİNİ PROPAGANDA İLE SUÇLADI

Veda yazısında Zamanın ruhu gibi imalı bir başlığı tercih eden Mahçupyan, Zaman'ı taraf olmak ve propaganda yapmakla suçladı.

İşte o yazı;

"Son dönemde yaşananlar İslami kesim içindeki gerilim, çatışma ve kırılmanın ne denli tahrip edici ve hastalıklı sonuçlar yaratabileceği ile ilgili örneklerle dolu. Yeniyi oluşturmak, eskiyi bitirmekten çok daha zormuş… Meğer yeninin içinde güç kazanma ve yerleşme isteği siyaseti ele geçirdiğinde, gerçeklikle bağ kurmak da zorlaşırmış. Son süreçte benim gazetem de bir ‘taraf' oldu ve diğerleri gibi siyasi işlevini öne çıkardı. Medya Türkiye'de ne yaşandığı ve niçin böyle olduğu sorularının peşinden gitmektense, propagandist bir gerçeklik tablosu çizmeyi tercih etti. Bugün bu eğilim yükselmeye ve hastalıklı bir yapı üretmeye devam ediyor.

GAZETEM BENİ İSTEMİYOR

Böylece kaçınılmaz sona doğru geliyorsunuz. Gazeteniz artık sizinle birlikte olmak istemiyor. Siz de zaten gazeteyi elinize her aldığınızda duyduğunuz hüznü istemiyorsunuz. Artık farklı bir zamandayız ve zamanın yeni bir ruhu var. Okuyucularımı özleyeceğim…"

Etyen Mahçupyan'dan Zaman'a veda yazısı

Etyen Mahçupyan'dan Zaman'a veda yazısı