Eurovision'da Conchita Wurst finale kaldı

Eurovision'da Conchita Wurst finale kaldı

Kopenhag Limanı civarında daha önce tersane olarak kullanılan ve yarışma için yeniden düzenlenen Refshaleöen B&W Hallerne'deki ikinci yarı finalde Malta, İsrail, Norveç, Gürcistan, Polonya, Avusturya, Litvanya, Finlandiya, İrlanda, Belarus, Makedonya, İsviçre, Yunanistan, Slovenya ve Romanya temsilcileri sahne aldı.

EUROVISION'UN İKİNCİ YARI FİNALİNDEN GÖRÜNTÜLER

ELEŞTİRİLEN AVUSTURYA TEMSİLCİSİ FİNALE KALDI

Şarkıcılardan özellikle Avusturya temsilcisi Conchita Wurst, izleyicilerden yoğun ilgi görürken, Polonya ekibi ise sahne şovuyla dikkati çekti. İkinci yarı final sonucunda 15 ülkeden İsviçre, Slovenya, Polonya, Romanya, Norveç, Yunanistan, Malta, Beyaz Rusya, Finlandiya ve Avusturya temsilcileri 10 Mayıs'ta yapılacak finale kaldı.

Conchita Wurst - Eurovision - Avusturya

YARIŞMADAN ÇEKİLMESİ İSTENMİŞTİ

Uzun saçları, koyu renk sakalları ve cüretkar elbiseleriyle dikkat çeken Avusturya temsilcisi Conchita Wurst; Rusya,Belarus ve Ermenistan temsilcilerinin tepkisini çekerek, "Conchita Wurst yarışmadan çekilsin" eleştirilerine maruz kalmıştı.

Eurovision'da Conchita Wurst finale kaldı

20 ÜLKE FİNALE KALMIŞ OLDU

Böylece ilk yarı finalden geçen Karadağ, Macaristan, Rusya, Ermenistan, Azerbaycan, San Marino, Ukrayna, Hollanda, İsveç ve İzlanda ile 20 ülke finale kalmış oldu. Bu ülkeler ile kurallar gereği doğrudan finalde yer alan İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ile ev sahibi Danimarka da finalde yarışacak.

Eurovision'da Conchita Wurst finale kaldı