Ev alırken uygun zaman aralığını kendiniz belirleyin

ev

Artan markalı konut projeleri, gayrimenkul piyasasının hareketli olması hem yatırımcıyı hem de oturmak amacıyla ev shaibi olmak isteyenler için etkili bir nedendir. Konut alırken karar verme süreci zor bir aşama olduğu gibi doğru zamanı beklemek de önemlidir.

EV ALIRKEN ACELE ETMEYİN

Ev satın alırken elbette önceliklerimiz bizim için uygun ve karlı bir yatırım olması gerektiğidir. Evinizi alırken yapacağınız en büyük yanlış acele etmektir. Çok uygun fiyatlı olarak bulduğunuz bir evi satın aldıktan sonra çıkan masraflar sebebiyle, o kadar da uygun olmadığını acı bir tecrübeyle öğrenebilirsiniz. Bu yüzden aradığınız eve yakın olan birkaç evi değerlendirip, biraz bekleyerek satın almakta fayda olacaktır. Unutmamalısınız ki bir strateji olarak beklemek size avantaj kazandırabilir.

EN DOĞRU ZAMANI BEKLEYİN

Ev satın alırken en doğru zaman aynı zamanda sizin için de uygun zamandır. Bulduğunuz ev hakkında etraflıca düşündükten sonra eğer doğru ev olduğuna inanıyorsanız satın alabilirsiniz. Bunun yanında ev fiyatlarının düşük ve yüksek olduğu zamanları da değerlendirmek isteyebilirsiniz. Alacağınız ev yatırım amaçlıysa ya da ev almayı istiyor fakat acele etmeye gerek olmadığını düşünüyorsanız bekleyin. Yaz aylarında taşınma oranlarında genel olarak artış görülür. Bu sebeple de fiyatlar yukarı doğru bir artış gösterebilir. Ancak daha fazla talep oluşacağı için ev bulmak da bu oranda kolaylaşacaktır. Kış aylarında pek çok kişi ev satın almaz. Bu yüzden haliyle fiyatlar düşebilir. Sizler de ev almak için kış aylarını tercih edebilirsiniz.

KRİZ DÖNEMLERİNİ FIRSATA ÇEVİREBİLİRSİNİZ

Ev satın alırken beklenilmesi uygun olan bir diğer zaman ise kriz dönemleridir. Elbette piyasada yaşanan durgunluk sebebiyle kendinizi de maddi olarak sıkıntıya sokabileceğinizi düşünebilirsiniz. Fakat kenarda biriktirdiğiniz tasarruflarınızı değerlendirmek için en doğru zaman kriz dönemleridir.

EV KREDİLERİNDE DÜŞÜK FAİZ ÖNEMLİ

Günümüzde en yaygın olarak tercih edilen yöntemlerden biri de kolay ödeme koşullarıyla alınan ev kredileri ve bu kredilerle sahip olunan evlerdir. Ancak ev kredisi almak için de uygun olan ve olmayan zamanlar bulunuyor. Bu konuda uzmanlara kulak verecek olursak ev kredisi faizleri 0,80’lerin altına düştüğünde kredi alabilirsiniz.. 0,85’ten yüksek faiz oranları ise ev kredisi almak için doğru zaman olmadığını gösterir. Size uygun olacak evler yalnızca doğru bir araştırma ve inceleme sürecinden sonra bulunabilir. Bu dönemde birikimlerinizi kontrol etmelisiniz, ardından sizi zorlamayacak ve size uygun evler için arayışta olmalısınız.