Ev dekorasyonunda eklektik stil

ev

Dekorasyon stillerinin en zorlarından biridir belki de eklektik stil. Modern, rüstik, klasik, country veya avangard stillerden beğendiğiniz parçaları harmanlayıp, renk ve dokuları dikkate alarak stilinizi yansıtmanız gerekir. Doğru yapıldığında 'oldukça tarz' olmuş diye düşünülür ve dekorasyon konusunda dahiyane olduğunuz hissini verirsiniz çevrenize. Sonuç başarılı olmadığında ise oldukça yorucu ve belki de itici bir ortam yaratmış olursunuz. Aslında oldukça gündelik olan bu stili, evlerde uygulamak, oldukça kolay ve eğlencelidir.

ODAK NOKTASI OLUŞTURUN

Bu dekorasyon tarzında önemli olan, hangi mekan olursa olsun dikkat çekici ve beklenmedik bir odak noktası oluşturmaktır. Örneğin sade renkli bir salonda kullanılabilecek kırmızı çiçekli modern bir lambader ya da puf, tüm mekana sıra dışı bir hava katacağından önerilir. Şeker pembesi duvarlar ya da tek duvara yapılabilecek bol çiçekli duvar kağıdı da dikkat çekici uygulamalar olacağından tavsiye edilir. Yuvarlak formlu klasik bir kanepenin yanında, keskin hatlı modern bir mobilyada bu tarzda uygulanabilen tercihlerdendir.

Ev dekorasyonunda eklektik stil

NATUREL TONLAR KULLANIN

Eklektik stilde uyumlu olabilmek için, farklı tarzların aynı potada eritilebilmesi büyük önem taşır. Renk seçimlerinde natural tonlardan yola çıkarak, döşeme, duvar ve zemin için renk seçilebilir. Krem, gri, siyah, kahve ve bej ile beyaz ve fildişi tonları stilde en dikkat çeken renkler olduğundan önerilir. Ayrıca, pembe ya da yeşil gibi parlak renkli aksesuarlar ile kontrast da yaratılabilir. Siz de, bu öneriler ile modern eklektik stilini ev dekorasyonunda uygulayarak, evinizde farklı bir hava oluşturabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda eklektik stil