Evine giderken ayak üstü 6 bin lirasını kaptırdı
DHA

1

Sancaktepe'nin Kemal Türker Mahallesi Atatürk Caddesi'nde dün sabah 09.00 sıralarında meydana gelen olayda 60 yaşındaki esnaf Muhammet Zarif, iş yerinden 6 bin TL ile ayrılarak evinin yolunu tuttu.

BİRİ TURİST BİRİ ÖĞRETMEN OLARAK KENDİNİ TANITTI

Caddede ilerlerken Rusça konuşan bir kişi Zarif'e seslendi. Zarif, bir süre dinlediği turiste yanıt vermekte güçlük çekerken, o esnada yoldan geçer gibi yapan başka bir kişi kendisini öğretmen olarak tanıttı ve ikilinin yanına geldi.

Turist gibi davranan kişiyle Rusça konuşan sözde öğretmen, Zarif'e adamın altın bozdurmak istediğini, bir adrese gitmeye çalıştığını aktardı. Ardından öğretmen olduğunu söyleyen kişi, 3 bin lira vererek turist gibi davranan dolandırıcıdan 3 külçe altın aldı.

Külçe altın görünümlü çakmakla dolandırdılar VİDEO

6 BİN LİRASINI ALDILAR

Öğretmen olduğunu söyleyen şüpheli, daha sonra Muhammet Zarif'e yanında para olup olmadığını sordu. Zarif'in yanında 6 bin lira olduğunu öğrenen şüpheli, 4 tane külçe altın da onun almasını, evden para getirip ondan altınları alacağını söyledi.

PARAYI ALIP ORTADAN KAYBOLDULAR

4 külçe altını alan Zarif, kendisini öğretmen olarak tanıtan şüphelinin parayı getirmesi için beklemeye başladı. Parayı alan diğer şüpheli, ise park halinde duran otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı.

Evine giderken ayak üstü 6 bin lirasını kaptırdı

DOLANDIRILDIĞINI 15 DAKİKA SONRA ANLADI

Bir süre bekleyen esnaf Muhammet Zarif, kimse gelmeyince dikkat çekmemek için kontrol bile etmeden cebine koyduğu külçe altınlara baktı. Kendisine verilen külçe altınların çakmak olduğunu gören Zarif, dolandırıldığını anladı. Hemen polisi arayan adam, ifade verdi. Olay yerinde inceleme yapan polis, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)