Evinizde kitaplara yer açın
ensonhaber.com

duvar

Kitap okumak vazgeçilmez bir tutkunuzsa, evinizde kitaplara ait olacak bir köşe yaratmanız kaçınılmaz olacaktır. Kütüphaneleriniz hem dinlenme hemde çalışma bölümünüz olacağından, bu alanların sizi boğmaması, rahatlatıcı bir atmosfere sahip olması gerekir. Işığın doğru ayarlanması da çok önemli olan diğer bir faktördür. Tamamen size özel olarak tasarlanacak olan kütüphanenizi oluştururken, sizlere sunacağımız önerilerimizden yararlanabilirsiniz.

Evinizde kitaplara yer açın

EVİNİZİN DEKORASYONUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN

Genel olarak kütüphane renkleri koyu ve ahşap özelliktedir. Mobilyalarınız klasik tarzdan ise, bütünlüğü tamamlaması açısından sizlerde bu modelleri tercih edebilirsiniz. Odanız ahşap renkte ve odanın geneline maun, ceviz, kestane gibi ağaç kaplamalar hâkimse, mobilyalarınız da çalışma ve dinlenme alanınızla bir bütünlük sağlayacak deri döşemeleri tercih edebilirsiniz. Bu tarzdaki yerleşim şekli, kütüphanenize daha zengin ve ciddi bir hava katacaktır.

Evinizde kitaplara yer açın

AÇIK RENK MOBİLYA TERCİH EDİN

Karanlık olmaması için daha açık renklerdeki mobilyaları da tercih edebilirsiniz. Kütüphanenizi salonunuzun bir köşesinde oluşturacaksanız ve genel hâkimiyet açık renklerin üzerindeyse, kütüphanenizi akça ağaç, krem eskitme veya daha modernize görünüme büründürecek krem veya beyaz lake olarak tercih edebilirsiniz. Mekânda odak noktası olarak bir şömine mevcutsa, kütüphanenizi bu köşede konumlandırmalısınız. Şömine yanlarına konulan berjerlerle büyük bir bütünlük sağlayacak olan kütüphaneniz, sizler için vazgeçilmez dinlenme alanına dönüşebilir. Şömineniz yoksa elektrikli şömineleri de burada düşünebilirsiniz.

Evinizde kitaplara yer açın

GÖZ YORMAYAN IŞIK KULLANIN

Kütüphane dekorları içerisinde önemli olan bir diğer unsurda aydınlatmadır. Göz yormayan yumuşak ışıkların buralarda tercih edilmesi gerekir. Tavan avizesinin yanında, çalışma masanızda veya okuma koltuğunuzun yanına konumlandırılacak bir abajur, sizlerin daha konsantre bir şekilde çalışmanıza yardımcı olacaktır. Merdivenli bir eve sahipseniz ve kütüphane için fazla alanınız yoksa merdiven altı ölü bölümler kütüphane dizaynları için biçilmiş kaftan olacaktır.

Evinizde kitaplara yer açın