Evlilik dışı bebeğini terk etti: Suç olduğunu bilmiyorduk
Ajanslar

19 yaşındaki Aleyna Y. evlilik dışı ilişkiden hamile kaldı. 15 Ağustos günü evinde doğum yapıp bir kız bebeği dünyaya getiren kadın, olayın duyulmaması için iddiaya göre annesi 43 yaşındaki Yeter Y., teyzesinin kızı 34 yaşındaki Sebahat K. ve onun eşi 29 yaşındaki Kurtcan K. ile birlikte bebeği sokağa bırakmaya karar verdi.

BEBEĞİ YOL KENARINA BIRAKIP KAÇTI

Bunun üzerine Kurtcan K. ve eşi Sebahat K. bebeği İlkadım İlçesi Güzeldere Mahallesi Nuricedit Caddesi üzerinde yol kenarına bırakıp kaçtı.

BEBEK DEVLET KORUMASI ALTINA ALINDI

Sabah işe giden bir kişi bebeği bulup polise haber verdi. Sevk edilen polis ekipleri terk edilen bebeği Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Sağlık durumu iyi olan bebek devlet korumasına altına alındı.

Evlilik dışı bebeğini terk etti: Suç olduğunu bilmiyorduk

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

Soruşturma başlatarak özel bir ekip kuran polis, il merkezindeki tüm hastaneleri kontrol ederek o tarihte dünyaya gelen bebeklerin araştırmasını yaptı. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrulltusunda da Samsun merkez İlkadım ve Canik İlçesi'ndeki yaklaşık 30 ev ve işyerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yapılan incelemenin ardından tespit edilen araç plakasından yola çıkan polis, şüpheli karı-kocanın kimliklerini tespit edip Canik İlçesi'ndeki evlerine baskın yapıp gözaltına aldı. İfadeleri alınan şüpheliler suçlarını itiraf edince bu kez de Aleyna Y. ile annesi Yeter Y.'de gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Burada sorguları tamamlanan 4 şüpheli, 'İhmali davranışla ölüdürmeye teşebbüs' suçundan adliyeye sevk edildi. 4 şüpheli de nöbetci mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbast bırakıldı.

Evlilik dışı bebeğini terk etti: Suç olduğunu bilmiyorduk

YARGILAMA BAŞLADI

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında 'ihmalli davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına bugün başlandı.

"SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK"

Sanıklardan Aleyna Y., ilk duruşmaya katılmazken diğer sanıklar ise hazır bulundu. Mahkeme heyetine ifade veren Kurtcan K., şöyle dedi: "Aleyna'nın babasının hamilelikten haberi yoktu. Çocuk sabaha karşı evde doğdu. Çocuğu yurda bırakmak istedik ancak bebeğin babasının haberi, izni olmadan bırakamıyacağımızı öğrendik. Aleyna 'babam duyarsa bizi öldürür' dedi. Biz de babasının kızına ve çocuğuna zarar vereceğini düşündük. Çocuğu kolay bulunabilecek bir yere bırakmaya karar verdik. Daha sonra eşimle çocuğu etrafında evler olan caddenin kenarına bıraktık. Daha sonrada 150 metre kadar uzaklaşıp bebeği bulmalarını bekledik. Bebeği yoldan geçen bir kişi bulunca da olay yerinden ayrıldık. Biz çocuk ölsün diye bırakmadık. Öyle bir niyetimiz olsaydı başka şekilde hallederdik. Bebek terkinin suç olduğunu bilmiyorduk."

"ÇOK PİŞMANIM"

Sebahat K.'da eşiyle aynı ifadeleri verdi. Aleyna Y.'nin annesi ise, "Eşim şeker hastasıdır. Korktuğumuz için böyle bir karar aldık. Çok pişmanım ve üzgünüm" diye konuştu. Sanık ifadelerini tamamlayan mahkeme heyeti olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.