Ezidilerin kampındaki Abdullah Öcalan posteri indirildi

ihracat.jpg

IŞİD’in saldırıları nedeniyle, Irak’ın Sincar bölgesinden kaçarak, Türkiye’ye gelen ve Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi piknik alanında oluşturulan kampta barınan Ezidiler, hem Sincar'da yaşanan son duruma hem de Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesinde kamp alanında Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamaları ile yürüyüş yapan çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan grup, sık sık “Bii serok Apo-Yaşasın başkan Apo” sloganları attı.

Daha sonra grup adına Kürtçe açıklama yapan avukat Hıdır Xace, bir an önce topraklarına kavuşmak istediklerini belirterek, Sincar'ı IŞİD’den kurtarmak için savaşanlara inançlarının tam olduğunu ifade etti. Sincar'ın özerk bölge olmasını istediklerini ifade eden Xace, bu bölgenin kendi kendini yönetmesini istediklerini dile getirdi. Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasına destek verdiklerini de vurgulayan Xace, bu çerçevede yaklaşık 3 bin 500 imza topladıklarını kaydetti. Açıklama sırasında bazı Ezidilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Ezidilerin kampındaki Abdullah Öcalan posteri indirildi

"İNDİRİN O BAYRAKLARI"

Grup, açıklamanın ardından, ellerinde poster ve flamalarla dağıldı. Bu sırada kamp alanına zırhlı araçlarla giren Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ellerinde poster ve flama bulunan genç ve çocuklara, uyarılarda bulundu. Gruba seslenen Çınar İlçe Jandarma Komutanı, "İndirin o bayrakları ve dağılın. Çadırlarınıza girin. Yoksa müdahale edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle bir hareket yapmanız yasa dışı. Dağılın" uyarısında bulundu. Uyarıların ardından Abdullah Öcalan posterleri ve PKK flamaları indirilirken, askerler de kamptan ayrıldı.

Ezidilerin kampındaki Abdullah Öcalan posteri indirildi

Ezidilerin kampındaki Abdullah Öcalan posteri indirildi