Facebook Messenger'a Snapchat özelliği geliyor

facebook

Kullanıcıların birbirlerine fotoğraf ve kısa videolar yollamasına olanak sağlayan Snapchat bu özelliğiyle kısa sürede büyük ilgi görmeyi başarmıştı.

INSTAGRAM AĞUSTOS AYINDA YAPMIŞTI

Ağustos ayında Instagram da Snapchat’e benzer bir özelliği devreye sokmuştu. Instagram hesabı sahipleri kısa video ve fotoğrafları profilleri üzerinden paylaşmaya başlamıştı.

'MESSENGER DAY' OLARAK EKLENECEK

Üzerinde oynanabilen, yazı veya çıkartma eklenebilen bu görüntülerin ömrü 24 saat olarak belirlenmişti. Şimdi Facebook benzer bir özelliği Messenger’a eklemeyi planlıyor. “Messenger Day” ismiyle anılan özellik ilk olarak Polonya’da bir grup kullanıcı üzerinde deneniyor.

"ŞİMDİLİK DENENİYOR"

Messenger sözcüsü test edilen bu özellik hakkında konuştu. Yapılan çalışmaları “İnsanların Messenger’a gelip gündelik hayatlarını aile ve arkadaşlarıyla paylaştığını biliyoruz. Polonya’da ufak bir grupla yaptığımız testler ile kullanıcıların bu güncellemeleri görsel olarak yapmasını sağlayacağız. Şimdilik bu çalışmaları resmi olarak duyurulacak aşamada değiliz.” sözleriyle özetledi

FACEBOOK, SNAPCHAT'İ SATIN ALMAK İSTEMİŞTİ

Daha önce yapılan haberlere göre Facebook, 2013 senesinde 3 milyon dolara Snapchat’i satın almak istemiş ve başarılı olamamıştı.