Faizler 24 Haziran'dan sonra düşecek
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

FAİZ ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ ÇAĞRISI

Bir gazetecinin "Faiz indiriminde bir düşüş yaşandı. Bunun yeterli buluyor musunuz? İş dünyası özellikle diğer kalemlerdeki faiz oranlarının düşürülmesini bekliyor. Bu konuda yeni bir çağrınız olacak mı?" sorusu üzerine Erdoğan, bu konuda çağrılarının devam edeceğini söyledi.

Faiz oranlarıyla ilgili 24 Haziran'dan sonrasını işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizde atılan adımların düşüşü sağlayacağını belirtti.

Faizler 24 Haziran'dan sonra düşecek

"ŞU ANDA İYİ YOLDAYIZ"

Erdoğan, şöyle konuştu: "Faiz konusundaki düşüncelerimi biliyorsunuz. 24 Haziran'dan sonra bunun şekli farklı gelişecek. Faizi her kötülüğün anası, babası olarak görüyorum. Şu anda 0,98 bazda bir düşüş yapıldı. Bu bile konut satışlarını etkiledi. Bu bir gerçek, bizim bunlara kör olmak gibi garipliğimiz olamaz. Bu bir vaka, hem yastık altındaki parayı çekelim diyeceksin, hem de bu adımları atmayacaksın. Şu anda iyi yoldayız. Başbakanın açıkladığı paket, faizdeki atılan adım bizi daha iyi noktalara taşıyacak. Birileri gibi bedava konut verelim gibi bir şey söz konusu olamaz. Bunları da duymaya başladık. Benim memleketim bunu yutmayacaktır."

Faizler 24 Haziran'dan sonra düşecek ViDEO