Faruk Loğoğlu kimdir

faruk loğoğlu

Osman Faruk Loğoğlu, 15 Ekim 1941 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Babasının adı Mehmet Kamil, annesinin adı Mediha'dır. Tarsus Amerikan Koleji’ni bitirdikten sonra ABD’de Brandeis Üniversitesi’ni tamamladı. Princeton Üniversitesi’nden de siyasi ilimler alanında doktora çalışmaları yaptı. ABD’de Middlebury College’da siyasi ilimler alanında bir yıl da öğretim üyeliği yaptı.

1971 yılında Dışişleri Bakanlığında göreve başladı. Dışişleri Bakanlığında çok sayıda alanda çalışan Loğoğlu, sırasıyla; siyasi danışman, Avrupa Ekonomik Toplulukları Daimi Temsilciliğinde Başkâtip, Dakka Maslahatgüzarı, BM nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinde siyasi işlerden sorumlu Müsteşar ve Hamburg Başkonsolosluğu yaptı. Daha sonra “Danimarka ve Azerbaycan Büyükelçisi” oldu.

2006-2008 yılları arasında “Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM)” başkanlığı yaptı. 2006-2010 yılları arasında “UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanvekilliği” yaptı.

2011 seçimlerinde CHP’den Adana Milletvekili olarak meclise girdi. TBMM Dışişleri Komisyonu üyesidir. CHP Parti Meclisi üyesi olan Loğoğlu, 17 Ağustos 2011 tarihinde CHP Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Evli olan Loğoğlu, ileri düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilmektedir.