Fatih Portakal kimdir

Fatih Portakal

Fatih Portakal, 1968 yılında Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğdu. İlk ve orta eğitimden sonra İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi.

2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Aynı üniversitede “Mahalli İdareler” üzerine yüksek lisans yapmaktadır.

ÇALIŞMA HAYATI

Üniversiteden mezun olduktan sonra dilini geliştirmek için gittiği Avusturalya’da dünyaca ünlü bir otelde restoran görevlisi olarak işe başladı. 3,5 yıl çalıştıktan sonra Türkiye’ye döndü.

Türkiye'ye geldiğinde eniştesi Dr. Rıza Arpaz, muhabirlik yapması için Star TV'den Ufuk Güldemir'e gönderdi. İşe alındıktan sonra İzmir’de stajyer muhabirliğe başladı. Ancak 2004 yılında çalıştığı kanal patron değiştirince işten çıkarıldı.

Bir süre sonra Aydın’da ajans muhabirliğine başladı. Daha sonra gelen bir teklif üzerine Best FM’de "Konuşan Türkiye" adlı programı yaptı. Ancak radyoculukta 8 ay çalıştı.

Mehmet Ali Brand’ın sayesinde haber muhabirliğinin yanında radyo ve televizyondan başka işlerde de çalışma fırsatı buldu. 2009-2010 yılları arasında Kanal D’de “Ne yapmalı?” programını sundu. CNN Türk'te “Seçim Çadırı ve Sokak TV” adlı programları yaptı. Seçimden sonra program “Sokak TV” olarak yayınlandı.

FOX TV DÖNÜM NOKTASI OLDU

2010 yılında Fox TV’de “Çalar Saat” adlı sabah programını sunmaya başladı. Sabah haberlerinden akşam FOX Ana Haber’e geçti. Yine aynı kanalda “Fatih Portakal'la Türkiye'nin Trendleri” programını sunmaya başladı. Ayrıca ‘Ses “SİZ”’ adlı bir kitabı bulunmaktadır.