Fatih Terim: Bu kadro içime sinmedi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takımımızın Kosova'yı 2-0 mağlup ettiği mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

MAÇ YORUMU

"Kosova takımının kolay bir takım olmadığı, dikkat edilmesi gereken bir takım dedim. Her geçen gün gelişen bir Kosova izliyoruz.

Herşeye açık olan bir gruptayız, berabere kalsak çok önemli bir yara alırdık.

Oyunu yönlendiren istediği gibi birçok varyasyon deneyen bir takım vardı. Zaman zaman çok da hoş hareketler oldu. İkinci yarının başında erken golün gelmesi de bizi rahatlattı."

Fatih Terim: Kimseye özür diletemem

Fatih Terim: Bu kadro içime sinmedi

''KADROYA ALMAM, GÖNLÜMÜ ALMAK DEMEK DEĞİL''

''Ben halen aynı noktadayım. Bu tartışmalara yol açan olayları yok saymam mümkün değil. Kadroya almak demek, gönlümü almak demek değil. Milli menfaat bunu gerektirdiği için, artı, açıklayacağım kadroda o gün için önemli bir telefon aldım... Daha önce değil, açıklayacağım gün birkaç saat önce bir telefon aldım. Görüşmeler, Arda'nın araması ile görüşmeye itti. Emre'den, vasıtasıyla... Birçok aracı okuyorum. Arayı o bulmuş, şu bulmuş, öteki girmiş, bu çıkmış, en son ailem var. Emre'nin söyledikleri ve Arda'nın söyledikleri almam için bana kafi geldi ve ondan sonra hep beraber kadroyu açıkladım. Emre'yle önce konuşmam ve sonra Arda ile konuşmamdan sonra bu kararı verdim. Bu karar içime sinerek verdiğim karar olmadı.''

Fatih Terim: Bu kadro içime sinmedi

Fatih Terim: Bu kadro içime sinmedi

İSTİFA İDDİALARI

"Konuşulanlardan haberim yok, kendimi kapattım. Ben böyle bir şey mi ima ettim, söyledim mi? Yok. Ben istifa etmeyi hiç düşünmedim. Ben burdayım, yapacak çok iş var. Ağustos ayında söylediklerimi bir daha okuyun."

Fatih Terim: İstifa etmeyi hiç düşünmedim

Fatih Terim: Bu kadro içime sinmedi

VOLKAN DEMİREL'E CEVAP

Fenerbahçeli file bekçisi Volkan Demirel 'Bizim lobimiz yok ki milli takıma çağrılalım' demişti.

Terim bu konuyla ilgili ise şunları söyledi:

"Volkan Demirel'i milli takıma ilk çağıran benimdir. 2005'ten 2013'e kadar kaleyi ona teslim ettim. İyi maçtan da kötü maçtan da sonra kaleyi ona teslim etmişimdir. EURO2008'de atıldığında da bırakmadım. Lobisi mi vardı Volkan'ın. Arada lobilerde karşılaşıyoruz doğrudur. Ne zaman kadroya aldıysam birinci kaleci olmuştur. Ben bu açıklamasını milli takımda olma isteğine veriyorum. O da biliyor ki biz adaletten şaşmayız. Onun burada olma isteğine ithafen bu sözlerinnden mutluluk duydum. Yalçın da tweet atmıştı bakın bugün kadroya girdi. Volkan da bizimle beraber olabilir Yalçın gibi. Bizim adaletimiz şaşmaz Allahın izniyle"

Fatih Terim'den Volkan Demirel'e yanıt

"CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ" İDDİASI

"Sevgili arkadaşlar sayın Cumhurbaşkanı'nın bile talimat verdiğini söylüyorsunuz. Bu kadar olaylar varken bunları yazmak haksızlık olmuyor mu? Sayın Cumhurbaşkanı bizleri her maçın ardından bu konuyla ilgili ne al ne alma diye birşey söylemedi. Arkadaşlar ben olduğum yerdeyim durduğum yerdeyim. Alıyorum başka almıyorum başka...

Bu arada araya girmeyen kalmadı gerçekten iyi niyetli olarak. Belirli bir bölümün gerek sosyal medya gerek televizyonda bu işten hoşlandığını sanmıyorum. Ben onların çok iyi niyetli olduğuna da innamıyorum. Süreci körükleyecek durumlar olmuştur. Dolayısıyla alma sebebim burada almama sebebim orada... Sonuç olarak doğru yerde bir galibiyet aldık oyuncularımızı tebrik ederim. Mümkünse Türkiye'nin fırsatı kaçırmaması için ülke menfaatleri için yaptığımızı bilelim. Eskiden nerede duruyorsam orada duruyorum. Görüşüm görünüşüm, fikrim değişebilir ama karakterim değişmez."

Fatih Terim: Cumhurbaşkanı talimat verdi diyenler var

"YANIMDA CEKETİNİN DÜĞMESİNİ AÇAMAYANLAR..."

"Kendi arkadaşlarına iş bulmak için uğraşan bir çok arkadaş var. Bakınız Hırvatistan'da berabere kalmışız. İzlanda'ya mağlup olduk kıyamet koptu. Gazete ve televizyonlar şahsi benim yanımda ceketinin düğmesini açamayanlar babayiğit olmuşlar. Benim yanımda bırak ağzını ceketinin düğmesini açamayanlar... Herkes inşallah bir görevin başında olur ama böyle çok aleni düşmanlık yaparak yani gerçi bunların düşmanlığından ne olacak? Frekans ve dozu bazı şeylerin kaçtı. Daha dikkatli davranmamız gerekiyor ben onların yaptığını yapmayacağım.

Sizin hiç ihanete uğradığınızı düşündüğünüz oldu mu? Şimdi yazamadıkları benim ağzımdan duymak istiyorlar. Ben eski stilime döneceğim galiba öyle gözüküyor. İnşallah bana bunu yaşatanlar bunu yaşamazlar dilemiyorum."

Fatih Terim: Yanımda ceketini açamayanlar aslan kesilmiş

"EMRE MOR'UN CEZALI OLDUĞUN BİLMEYEN VAR"

A Milli Takım Kosova ile karşılaşırken yayıncı kuruluş TV8'de yorumcu olan Sergen Yalçın, Milli Takım 2-0 öne geçtikten sonra, "Emre Mor girebilir birazdan" diyerek gaf yapmıştı.

Maçın ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'den Sergen Yalçın'a cevap geldi.

Terim, basın toplantısında, ''Emre Mor'un cezalı olduğunu bilmeyen adamlar beni eleştiriyor'' diyerek Sergen Yalçın'a gönderme yaptı.

Terim: Emre Mor'un cezalı olduğunu bilmeyen beni eleştiriyor