Fatih Terim: Phil Jackson'ı örnek alıyorum

Fatih Terim: Phil Jackson'ı örnek alıyorum

Memleketi Adana'da ‘Liderlik' seminerine katılan Fatih Terim, oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"RÜYALARINDA GÖREMEZLER"

“Bazılarının rüyalarında dahi ulaşamadığı hedefleri dile getirdik. Ve Allah'a şükür ki, bu hedeflere ulaştık. O yüzden risk almak, değişim yaratmak gerek. Bunları gerçekleştirmek de hiç kolay olmadı. Her şeye rağmen yılmadık, yıkılmadık. Hala devam ediyoruz. İki şey unutulmamalı; birincisi çalışma ekibine güvenmek, ikincisi de takdir etmek. Son yıllarda ülkemizde ciddi bir yıpranmışlık var. Bu nedenle güven ve itibar önemli.”

"ROL MODELİM JACKSON"

Sportif anlamda eski Los Angeles Lakers Koç'u Phil Jackson'ı örnek aldığının altını çizen Fatih Terim, “Çok beğendiğim bir isim. Kendisini uzun bir süre takip ettim. Sözlerini, yaklaşımlarını çok beğeniyorum” dedi. Oyun içerisinde kazanma adına birçok değişiklik yapabildiğini ve kaybetmekten de asla korkmadığını belirten Terim, “Kaybederim, tebrik de ederim ama hiç korkmam. Bir daha, bir daha denerim” diye konuştu.

"KÜFÜR HAK EDENİN ÜZERİNDE ÇOK GÜZEL DURUYOR"

“Yüzümüz yere düşmeden, daima ileriye bakıp, dik durarak yolumuza devam ediyoruz. Ağzıma küfür hiç yakışmıyor ama hak edenin üzerinde çok güzel duruyor.”

Nedenini ve sonuçlarını düşünmeden nasıl gerekiyorsa öyle davrandığını da belirten Fatih Terim, ilginç sözler etti: “Adana'nın yaşanılması müthiş, insanları da iklimi gibi sıcak kanlı. Bu şehir, Türkiye'de önemli insanları yetiştirmiş ve yetiştirmeye de devam edecek. Tohumu toprağa atıp sadece ondan meyve aldığınızı görmezsiniz. Yatırım yaptığınız her gencin, herhangi bir dalda da başarılı olduğunu görürsünüz. Tüm ailem burada. İyi ki Adana'da doğdum, iyi ki 7 yaşıma kadar birçok şeyi burada, bu kentte öğrenmişim.