Fatih Terim: UEFA ve FİFA artık Kosova'yı tanımalı

Fatih Terim: UEFA ve FİFA artık Kosova'yı tanımalı

Karşılaşmanın önemine vurgu yapan Fatih Terim, "İlk olarak bakmamız gereken konu Kosova'yı ülke ve futbol olarak tanıyoruz. UEFA ve FIFA'nın da yakın zamanda tanımasını istiyoruz. Bizim buraya gelmemiz çok önemli bir mesajdır. Birçok konuda onlara yardım edeceğiz. Çünkü kendimizi onlarla bir hissediyoruz. Onların yanında olduğumuzu belirtmek için buraya geldik. Maça gelirsek, bazı oyuncularımız tanıma fırsatı oldu o yönden iyi oldu" dedi.

"FORMALARI ÖZEL UÇAKLA GETİRTTİK"

Soma'da yaşanan faciaya da değinen Terim, "Soma'da yaşanan felaketin etkisinden bazen kurtuluyoruz ama aklımıza geldiğinde yine hemen yıkılıyoruz. Böyle olaylarda empati yapmak lazım. Oraya gittiğiniz zaman televizyon ve gazetede olanların dışında yaşananları da görüyorsunuz. Halkın içindeydik orada. Kolay unutulmayacak bir felaket. Soma ile ilgili daha değişik düşüncelerimiz var ve yakın zamanda açıklayacağız. Maçta giydiğimiz siyah formaları özel uçakla getirttik. O formayla maça çıkmak için. Sonuç olarak bir ülkenin insanlarıyız. Soma olayındaki refleksimizi ülke olarak hep göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.

BİLAL KISA: ÖNEMLİ OLAN İYİ İLİŞKİLER

Sahaya kaptan olana çıkan Bilal Kısa da Kosava ile olan iyi ilişkilere vurgu yaparak, "Kosova yeni bir ülke. Onlarla güzel olan ilişkimizi maç olarak pekiştirdik. Bizim açımızdan iyi sonuç oldu. Önemli olan iyi ilişkilerdi. Şimdi İrlanda'ya gideceğiz oradan da ABD'ye. İnşallah iyi sonuçlar alırız" şeklinde konuştu.

ALPER POTUK: BÖYLE BİR GÜNDE FUTBOL OYNAMAK ZORDU

Alper Potuk ise, "Öncelikle Soma'da hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Böyle acılı bir günde futbol oynamak gerçekten zor oluyor. Bugün skor önemli değildi. Bize gösterilen misafirperverlik son derece güzeldi. Herkese teşekkür ederim" dedi.